Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afnamestop bio-melk in Hersfeld-Rotenburg

Nieuwe biologische boeren uit Hersfeld-Rotenburg mogen momenteel geen biologische melk aan zuivelfabrieken leveren. Zowel bij 'Upländer Bauernmolkerei' in Willingen als bij 'Milchwerken Oberfranken West' is een afnamestop ingevoerd.

Christian Schulin van 'Landesbetrieb Landwirtschaft Hessen' in Bad Hersfeld geeft aan dat boeren meer geld krijgen voor biologische melk. "Voor hun biologische melk krijgen ze nu 42 cent per liter", zegt Schulin. "Dat is 11 cent meer dan de prijs voor gangbare melk." Boeren die hun bedrijf volledig omgeschakeld hebben naar biologische landbouw, maar door de afnamestop niet kunnen leveren aan zuivelfabrieken, mogen voorlopig aan conventionele zuivelfabrieken blijven leveren.

"Ze staan op de wachtlijst. Het is niet ongebruikelijk", zegt Karin Arzt-Steinbrink, bedrijfsleider van de melkfabriek die de afnamestop heeft ingevoerd. De fabrieken moeten hun capaciteit verhogen om andere bio-landbouwers tegemoet te kunnen komen.

Bron: HNA Online

Publicatiedatum: