Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gevuld met eerlijke, vooral biologische, regionale producten

Natuurlijk! Kerstpakket geeft inhoud aan eindejaarsgeschenk

Tholen - Bij Natuurlijk! Kerstpakket zijn steeds meer verschillende kerstpakketten verkrijgbaar die gevuld zijn met eerlijke, vooral biologische, regionale producten. "Met dit initiatief wil ik letterlijk meer inhoud geven aan het eindejaarsgeschenk", vertelt Rixt Langeveld. Zij is de initiatiefnemer van Natuurlijk! Kerstpakket, dat een bedrijfstak is van tuinadviesbureau De Korenbloem. Andere onderdelen van De Korenbloem zijn: De Korenbloem tuinadvies en De Korenbloem 'cursus natuurrijk tuinieren'.

"In 2009 ben ik begonnen met een hoveniersbedrijf. En in mijn streven om mensen meer te betrekken bij de natuur ben ik op een gegeven moment een kerstpakket gaan vullen. Hierin zat onder meer vogelvoer, een vogelvoersilo, wijn en wat eten. Daar is het dus echt mee begonnen. Sinds dit jaar heb ik het aanbod verder uitgebreid. Dit met pakketten die gevuld zijn met wat meer regionale producten. Zoveel mogelijk producten zijn ook nog eens duurzaam en/of biologisch", licht Rixt toe.


Gronings pakket

Voor haar is het ook belangrijk dat mensen lang kunnen genieten van de inhoud van het kerstpakket. Daarom zit in ieder pakket tenminste één product dat langer houdbaar is. Een boek bijvoorbeeld, een vogelhuisje of een tas. Rixt kijkt goed om haar heen in de zoektocht naar nieuwe producten om kerstpakketten samen te stellen. "Zo ben ik onder meer in aanraking gekomen met de Waddengoud-producten. Ik kwam in contact met Ale Havenga die me liet proeven van zijn Blankawijn van de witte aalbes. Ale maakte me bekend met de andere producten van het Waddengoud-keurmerk. Zo ontstaat een thema-kerstpakket zoals 'Lekker Waddengoud' eigenlijk vanzelf."


Het Lekker Waddengoud-pakket

De kerstpakketten zijn onderverdeeld in diverse thema's. 'Lekker uit Nederland' (zie foto hieronder) is bijvoorbeeld een pakket dat gevuld is met producten uit heel het land. Daarin zit onder meer Limburgs bier van Gulpener en Ton's mosterd uit Zeeland. "Belangrijk is dat de producten vooral erg lekker zijn. Daarom wil ik alle producten eerst zien en proeven voordat ze opgenomen worden in een kerstpakket."Voor meer informatie:

Rixt Langeveld-van Gosliga
Natuurlijk! Kerstpakket
Bedrijfstak van de Korenbloem
06 13256244
info@natuurlijkkerstpakket.nl
www.natuurlijk-kerstpakket.nl
www.dekorenbloemtuinen.nl