Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LIMA kiest voor Be_NaturaL

Vanaf deze maand zijn de nieuwe rijstverpakkingen van LIMA in de handel verkrijgbaar. Niets bijzonder zou je zeggen tenzij het hier gaat om rijst verpakt in de eerste (thuis) composteerbare barrière folie gemaakt uit organisch materiaal.

LIMA, dat onderdeel uitmaakt van de Amerikaanse groep Hain Celestial, is marktleider in Europa op het vlak van bio- en macro-biotische voeding. Binnen de groep wordt enorm veel aandacht gegeven aan duurzaamheid, ook en vooral op het vlak van verpakkingen.

Daarom heeft LIMA besloten om met Be_NaturaL als partner/consultant en leverancier in zee te gaan om op termijn systematisch de huidige conventionele verpakkingen te vervangen door duurzame, milieuvriendelijke alternatieven, bij voorkeur thuis composteerbaar en met het hoogst mogelijke gehalte aan hernieuwbare grondstoffen.Als eerste project werd dus gekozen voor rijst. De bio-rijst van de Italiaanse riseria Vigniola (welke ook mee in het project instapte met zijn eigen bedrukte verpakking) krijgt door deze barrière eigenschappen een shelf-life van 18 maanden. De folie is een soort coextrusie op basis van cellofaan en zetmeel welke nadien bedrukt wordt.

Het bedrukte materiaal werd uitvoerig getest op migratie bij droge voeding volgens de traditionele norm 1935/2004 de nieuwe norm 10/2011 en heeft met brio alle testen doorstaan.

Zowel op Empack in Brussel als op SIAL in Parijs was er enorm veel belangstelling voor deze verpakking, afwachten wat Emballage gaat brengen binnen drie weken.

Ondertussen werden ook al gedoogde shiitaki's in deze folie verpakt en zullen binnen enkele weken de eerste pakjes pasta en penne in de gespecialiseerde zaken te vinden zijn.

Voor meer informatie:

Dirk Wens
Be_NaturaL
Wijtschotbaan 9 postbus 4
B-2900 Schoten
België
Tel:+32 (0)36856468
Fax: +32 (0)33543616
Mobiel:+32.(0)472619327
dirk.wens@benatural.be
www.benatural.be
Publicatiedatum: