Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hopen 20 jaar vooruit te kunnen met deze moderne stal"

Familie Van Leeuwen opent nieuwe vleesvarkensstal op 2 november

Tholen - Aanstaande vrijdag 2 november organiseert de familie Van Leeuwen uit Buren een open dag op hun biologische varkenshouderij. De open dag draait om de opening van een nieuwe vleesvarkensstal. Deze nieuwe stal op het bedrijf aan de Hennisdijk biedt plaats aan 1000 varkens. "We hopen de komende twintig jaar vooruit te kunnen met deze stal. De stal is gebouwd op 2,3 vierkante meter per dier", vertelt Peter van Leeuwen.


De familie Van Leeuwen won eerder dit jaar de Modder-Trofee voor de Mooiste Modderpoel van 2012. Peter toont de beker.

Van Leeuwen is leverancier van De Groene Weg. In samenspraak met De Groene Weg is besloten om het bedrijf verder te vergroten. Daarom is eerder dit jaar al een nieuwe kraamstal in gebruik genomen en daar komt nu dus een nieuwe stal bij. "De vraag naar biologisch varkensvlees groeit nog altijd en de afzet loopt goed. Daarom hebben we besloten om verder op te schalen. Hiermee kunnen we ook de kosten wat drukken." Het bedrijf gaat nu naar 270 zeugen en 1400 vleesvarkens. "Daarmee zitten wij aan de max. Een verdere uitbreiding is wat mij betreft aan de generatie na mij."

De stal is van alle gemakken voorzien. "Ik ben erg blij met het automatische mestschuifsysteem en de nevelinstallatie. Dankzij de nevelinstallatie zullen we binnen minder last hebben van stof en buiten geeft het de varkens de nodige verkoeling." Er is ook aan duurzaamheid gedacht. Zo is de nieuwe stal voorzien van LED-verlichting en er zijn zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. "Hiermee willen we zelfvoorzienend worden in de stroomvoorziening." In de stal is ook een computergestuurd voersysteem te vinden.


Open dag

Peter hoopt op veel belangstelling voor de open dag. Bezoekers zijn van harte welkom om de stal te komen bezichtigen onder het genot van een hapje en een drankje. De open dag wordt verder opgeleukt met ongeveer twintig stands en een prijsvraag.

Klik hier voor de uitnodiging.

Voor meer informatie:

Peter van Leeuwen
Mts van Leeuwen
Hennisdijk 9A
4116 RK Buren
0344 571278
[email protected]