Op de Blogspot 'Consuminderen met plezier' is op dinsdag 23 oktober een blog geplaatst over de zoektocht van de schrijfster naar een biologische slager. Ze komt uiteindelijk uit bij De Groene Weg en wat ze daar aantreft, bevalt haar duidelijk.
Mijn Groene Weg, jouw Groene Weg?
Nee, dit blog gaat niet over een door mij ingeslagen nieuwe en groene weg... Hoewel? Op mijn reis door het land der biologische producten, kom ik veel, voor mij, nieuwe aspecten tegen van biologisch leven en eten.
Mijn kernwaarden over hoe vee zou moeten leven in Nederland, beschreef ik in het blog 'Hoe logisch is biologisch'. Uit mijn eigen kernwaarden trok ik de conclusie dat biologisch voor mij heel logisch is.
En dan begint er inderdaad een nieuwe, groene weg... Een nieuwe weg, op zoek naar biologisch vlees. Dordrecht heeft helaas geen biologische slager. En het assortiment biologisch vlees bij Albert Heijn in Dordrecht, is behoorlijk beperkt. Te beperkt voor mij. Rundergehakt is er altijd wel, maar verder is het afwachten. En ik wil niet langer voor het blok gezet worden om mogelijk niet-biologisch vlees te eten. Dat doe ik niet meer. Althans, niet als ik de vrije keuze heb. Er zijn natuurlijk omstandigheden waarin ik geen biologisch vlees kan 'opeisen', zoals bijvoorbeeld bij etentjes buitenshuis, bij vrienden of in het buitenland. Maar thuis eet ik geen vlees meer dat niet biologisch is.
Zo begon mijn zoektocht naar een biologische slager. Wel een goede natuurlijk. Wat mij in natuurwinkels opvalt, is dat het biovlees er vaak zo vies uitziet... Grauw, grijzig en eigenlijk een soort van bedorven. Nu kan het zijn dat ik door alle toevoegingen in conventioneel vlees (niet-biologisch) zo in de war geraakt ben, dat ik de kleur van echt vlees niet meer ken... Toch besloot ik geen 'kleur te bekennen' , maar dit biologische vlees niet te kopen en verder te gaan op mijn zoektocht naar een echt goede biologische slager.
Dat bleek helemaal niet zo lang zoeken! Nota bene in dezelfde straat in Rotterdam waar Foodelicious (zie mijn blog 'O-o-olijfolie!') gevestigd is, is ook biologische slagerij De Groene Weg gehuisvest.
De Groene Weg blijkt helemaal mijn nieuwe groene weg! Wat een fantastische biologische slagerij! Wat een keuze, er is zelfs biologisch shoarmavlees! En het vlees ziet er supergoed uit, helemaal niet bedorven, of grijs... Zo kan het dus ook! En het ruikt er lekker, net als de slager van vroeger, weet je het nog? De prijzen van biologisch vlees zijn natuurlijk hoger dan die van niet-biologisch vlees. Logisch! En het is maar net wat je koopt; De Groene Weg heeft leuke weekaanbiedingen. Zo kocht ik drie ons bio-vleeswaren voor 4,99 euro, niet duur vind ik. De kippenpoten zijn prijzig, zo'n 13 euro voor twee stuks. Dan heb je trouwens wel bijna een kilo, vergis je niet in het gewicht! En het woord kippenpoot is ook niet helemaal op zijn plaats... Het gaat hier namelijk wel om heuse landhoenders van Herman Kemper. En die smaken... die smaken... die smaken zoals kip moet smaken! Echt, echt, echt, zooooo lekker! En heel veel vlees! Je proeft echt dat deze kip erg lekker in zijn velletje heeft gezeten! Wacht voor mijn part op een mooie hoenderaanbieding bij De Groene Weg, maar grijp een keer je kans en koop zo'n prachthoender (of poot)!
Mijn nieuwe groene weg voor biologisch vlees heeft geleid naar biologische slagerij De Groene Weg, dat zal duidelijk zijn! Ook leuk! De Groene Weg heeft momenteel 13 vestigingen in heel Nederland. Wie o wie begint vestiging 14 in Dordrecht? (Eén klant heb je al!). Op de website www.degroeneweg.nl vind je informatie over de vestigingen, specialiteiten en de weekaanbiedingen.
Ik ben heel benieuwd of mijn Groene Weg ook jouw Groene Weg wordt?
Bron: www.consuminderenmetplezier.blogspot.nl

Abonneren
Vacatures
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
Top 5 - gisteren
- Kleurrijke spaaractie om de bloemetjes buiten te zetten
- Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- Melkveehouders plantten 20.000 bomen voor gezonde koeien, biodiversiteit en klimaat
- Nieuwe eigendoms- en pachtvormen voor landbouwgrond: Een stimulans voor een meer grondgebonden melkveehouderij?
- Cum Laude Awards: 1 keer goud en 2 keer zilver voor Raw Milk Company
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
"Wie o wie begint vestiging 14 in Dordrecht?"
Mijn Groene Weg, jouw Groene Weg? (Blog)
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees
- 2023-01-12 Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees
- 2023-01-12 Het water staat de biologische veehouders in België aan de lippen
- 2023-01-04 "Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst"
- 2022-12-23 Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann
- 2022-12-22 Belgische veehouders vragen om crisissteun
- 2022-12-22 "Wij waren altijd al van het extensieve boeren"
- 2022-12-20 Brandt & Levie gaat strijd aan met eenheidsworst