Britse biologische boeren worden striphelden

Het in Hackney gevestigde bedrijf 'Growing Communities' geeft in een nieuwe strip een realistisch beeld van de biologische landbouwers in Essex. Striptekenaar Michael Georgiou kreeg de opdracht om de ontberingen van kleine biologische boeren in Groot-Brittannië te illustreren.

De hoofdrol in de strip 'Super Stocks Bros-A Farmers Life' is weggelegd voor de boeren Chris en Iain Learmnth van Stocks Farm in Essex.

"We willen dat de mensen begrijpen hoe het werkelijk is om op een duurzame wijze voedsel te produceren", licht Kerry Rankine toe, adjunct-directeur van Growing Communities. In de strip wordt getoond dat het hard werken is en dat er zo af en toe de nodige vindingrijkheid bij komt kijken."

In één van de scenes smeekt een meisje boer Chris om haar hond die net één van zijn kippen gedood heeft geen pijn te doen. De boer antwoordt: "Natuurlijk doe ik dat niet, maar geloof mij, hij is niet degene die pijn heeft."Kleinschalige Britse boerderijen verdwijnen uit het bedrijfsleven met een snelheid van meer dan één per dag. Dit is onder meer het gevolg van dure diervoeders en hoge brandstofprijzen, de huidige economische neergang en de grillige seizoenen. Daardoor is het moeilijker dan ooit voor deze boeren om te overleven.

In de werkelijkheid verkopen Chris en Iain vlees, eieren en appelen op 'Stoke Newington Farmers' Market'. Met dit geld, in combinatie met de appelen die ze via abonnementen verkopen, zijn ze in staat om hun 150 hectare grote boerderij in Wiston (Essex) uit te breiden.

Klik hier voor de hele strip.

Bron: Hackney Citizen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.