Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU Ecolable voor twee waspoeders van Tricel

De witte of bonte was: het kan milieuvriendelijker met Tricel. Twee waspoeders van het Deventer bedrijf Senzora zijn sinds kort gecertificeerd met het EU Ecolabel. Tricel White en ColourProduct Manager Robert Reindsen vertelt: "Ons bedrijf heeft een rijke geschiedenis, waar je op onze website een en ander van kunt terugvinden. Anno 2012 werken we met meer dan 100 mensen elke dag weer aan wasmiddelen vanuit onze eigen productielocatie in Deventer."

Private label: een groeimarkt

"Onze wasmiddelen produceren we deels onder een eigen merknaam, maar het grootste deel van onze productie gaat naar de zogenoemde 'private label' markt: het gaat dan om de huismerken van bekende groothandels en supermarkten. Dit is voor ons nog steeds een groeimarkt."


Totaalpakket

"Wellicht door de crisis zijn huismerken populairder geworden en wij kunnen op die vraag inspelen. Ons eigen merk Tricel gebruiken we ook als ons uithangbord, dus innovaties en andere ontwikkelingen laten we graag los op dit merk. Vorig jaar kreeg ons wasmiddel Tricel Eco White het EU Ecolabel certificaat en sinds afgelopen zomer ook ons wasmiddel Tricel Eco Color. We wilden graag beide varianten certificeren om een totaalpakket aan wasmiddelen te kunnen bieden die aantoonbaar duurzamer zijn dan gangbare wasmiddelen." Onze Eco waspoeders zijn 100% oplosbaar en kunnen zich kwalitatief meten met de A-merk waspoeders.

Wereldwijd leveren

"We kozen voor certificering met het EU Ecolabel omdat we wereldwijd leveren en verschillende klanten - zelfs internationaal - hiernaar vragen. Als producent is de PLMA beurs de belangrijkste beurs, waar duizenden deelnemers uit zo'n 70 landen bij elkaar komen. Daarbij staat de wereld van de 'private labels' centraal. Op deze beurs merk je een toenemende belangstelling voor duurzamere producten. Vandaar ook dat het EU Ecolabel voor ons meerwaarde biedt. Het is immers een internationaal geaccepteerd certificaat."

Klik hier
om naar de website van Senzora te gaan.
Publicatiedatum: