Samenwerking Green Organics en VNK-herbs in bio-kruidenteelt

Green Organics uit Dronten en VNK-herbs uit Biddinghuizen zijn een samenwerking aangegaan voor de teelt van biologische kruiden. Green Organics gaat structureel een deel van het areaal kruiden invullen voor VNK. In het teeltseizoen 2012 is begonnen met een beperkt areaal bio-peterselie. In de komende jaren willen beide partijen het areaal met biologische kruiden uitbreiden. Tevens zal vanaf het seizoen 2013 via de gelieerde organisatie Green Acker een deel van het conventionele areaal ondergebracht worden.


Bauke van der Veen en Jan Groen ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

VNK-herbs is de partij in Nederland als het gaat om kruidenteelt en verwerking. Door de groeiende vraag naar biologische kruiden heeft VNK-herbs contact gezocht met Green Organics. Deze organisatie gaat voor haar de aankoop en aanvoer verzorgen van de biologische kruiden.

Door de positie die Green Organics inneemt in de contractteelt voor de verse- en industriële markt voor biologische AGF, is het voor VNK-herbs dé geschikte partij om zaken mee te doen. Bijkomend voordeel is dat beide bedrijven dicht bij elkaar zitten. Een overleg is zo gepland.

De samenwerking kan zich volgens Jan Groen van Green Organics en Bauke van der Veen van VNK-herbs nog verder uitbreiden met bijvoorbeeld het verzorgen van versaanvoer van conventionele kruiden door de inzet van Green Acker. Een samenwerking tussen Green Organics, Laarakker en Taco Agro, als teeltservice-organisatie in biologische en conventionele teelten.

Tevens kan VNK-herbs met haar moderne huisvesting, met onder andere een eigen laboratorium en kwaliteitsmedewerkers, ruimte bieden voor bijvoorbeeld tarrerings-activiteiten, kwaliteitsbepalingen et cetera voor Green Organics/Green Acker.
 
Voor meer informatie:

Jan Groen
Green Organics BV
De Kromme Rijn 1
8253 RG Dronten
0321 385342
jan@greenorganics.nl
www.greenorganics.nl

VNK-herbs
De Loofklapper 25-27
8256 SL Biddinghuizen
0321 335440
info@vnk-herbs.nl
www.vnk-herbs.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven