VS: Recall bio-koekjes Justin's

Het Amerikaanse Giant Food Stores heeft de biologische 'Milk Chocolate Peanut Butter Cups' en 'Dark Chocolate Peanut Butter Cups' uit de schappen gehaald als gevolg van een mogelijke salmonellabesmetting. Het gaat om biologische koekjes van Justin's. De terugroepactie werd vrijdag 12 oktober aangekondigd.

Volgens een persbericht van Justin's bestaat het vermoeden dat de pinda's mogelijk verontreinigd zijn met salmonella. De pinda's zijn verwerkt in een fabriek in New Mexico. Deze fabriek wordt beheerd door Sunland Inc.Op 24 september heeft ook al een recall plaatsgevonden van producten van Sunland. Ook toen ging het om een mogelijke salmonella-besmetting. Tot op heden zijn er 35 ziektegevallen bekend die in verband worden gebracht met de besmette Sunland-pinda's. Van die gevallen is 63 procent van de getroffenen jonger dan 10 jaar. Dit blijkt uit gegevens van de 'Centers for Disease Control and Prevention'. Acht mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Giant heeft echter nog geen ziektemeldingen ontvangen die verband houden met de consumptie van producten van Justin's. De betrokken producten zijn 1,4 Justin's Organic Milk Chocolate Peanut Butter Cups (UPC 89445500024), met houdbaarheidsdatum 11-11-11 tot en met 23-03-13, Justin's Organic Dark Chocolate Peanut Butter Cups (UPX 8944500025), met dezelfde houdbaarheidsdatum. Consumenten die het product gekocht hebben moeten ongebruikte porties weggooien en kunnen hun geld terugkrijgen in de winkel.

Kijk voor meer informatie op www.giantfoodstores.com.

Bron: Mcall.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven