'Helft vrouwen meer huidklachten in winter'

Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen heeft in de winter last van huidkloofjes en een droge huid. 63 procent van de vrouwen geeft aan dat haar huid in de winter extra verzorging nodig heeft.

Slechts één op de vijf vrouwen past haar huidverzorging in de winter niet aan. Dat blijkt uit een onderzoek van PanelWizard in opdracht van Bio-Oil onder ruim 700 vrouwen.

Wapenen

Het merendeel van de vrouwen wapent zich in de winter tegen de kou en droge lucht. Handschoenen, mutsen en sjaals worden uit de kast gepakt en de helft van de vrouwen smeert zich vaker in met huidolie of een bodylotion. Ook wordt zeep bewust minder gebruikt of zelfs vermeden. Twee derde van de vrouwen geeft aan in dit seizoen andere producten te gebruiken dan in de zomer. Tevens zegt 16 procent in de winter meer geld uit te geven aan huidverzorgingsproducten.

Tips

Voldoende nachtrust, voldoende water drinken en de huid goed insmeren na het douchen zijn volgens de ondervraagde vrouwen de belangrijkste tips om de gure maanden zonder huidklachten door te komen. Ook het eten van rauwe groenten, het scrubben van de huid en het eten van meervoudige onverzadigde vetten worden door de vrouwen genoemd.

Bron: Gezondheid op PlusOnline

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.