'De grootste tegenkracht van de verduurzaming in 2012'

Henk Bleker 'winnaar' Vieze Vijftig

De demissionair staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Henk Bleker is zondag 7 oktober uitgeroepen tot Grootste Viezerik. Hij heeft de trofee met enigszins gespeelde tegenzin aangenomen uit handen van de organisatoren van de Vieze 50. De politicus eindigde bovenaan in die lijst, een online-verkiezing van onder meer Greenpeace, Joop.nl, en Vroege Vogels. Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz werd tweede.

De organisaties noemen de 59-jarige Bleker 'de grootste tegenkracht van de verduurzaming in 2012'. "Bleker verspeelde in recordtijd grote delen van zorgvuldig beheerde Nederlandse natuur en verkwanselde dierenwelzijn aan de belangen van de bio-industrie", zegt campagnedirecteur Joris Thijssen van Greenpeace.
 


Greenpeace, Joop.nl, VARA's Vroege Vogels en WISE organiseerden in september de online verkiezing onder de vijftig meest vervuilende politici, belangenbehartigers en topmannen van Nederland. Een jury bestaande uit deskundigen van Greenpeace, Wise, Vroege Vogels, wetenschap, advocatuur en bankenonderzoekers selecteerde een kandidatenlijst van vijftig vervuilers. Mensen konden afgelopen weken hun stem geven aan de kandidaten die volgens hen de grootste viezeriken zijn. Juryrapporten zijn te bekijken op de website www.vieze50.nl, bezoekers kunnen nog enige tijd kandidaten nomineren voor de volgende Vieze50. Als kandidaten voor 2013 klinken onder meer premier Mark Rutte, vicepresident van de Raad van State Piet Hein Donner en een wethouder uit Leeuwarden die over fietsers zeurt.

Bron: Spitsnieuws

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven