Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Belangrijk dat de klik met de burger er blijft"

Boerderijkijkdag op Regihoeve in Zuid-Limburg trekt ruim 1500 bezoekers

Tholen - Gisteren (7 oktober 2012) is op de Regihoeve in het Zuid-Limburgse Reijmerstok volop aandacht geschonken aan de 'Kansen van duurzaam ondernemen'. Er zijn in totaal ruim 1500 bezoekers afgekomen op de boerderijkijkdag van het Agrarisch Jongeren Kontakt (AJK). De boerderijkijkdag is een jaarlijks terugkerende activiteit van het AJK in Zuid-Limburg.Guido Frijns van de Regihoeve spreekt van een zeer geslaagde dag, die bestond uit een minisymposium en een open dag. "Het was een heel positieve dag en ik ben heel tevreden over het verloop ervan. De aanwas van jongeren wil in deze regio nog niet bepaald vlotten. Deze dag zorgt hopelijk voor een toename van de interesse. Er is in ieder geval erg positief gereageerd door de bezoekers."

Tot de bezoekers behoorden onder meer veel consumenten en gangbare boeren uit de omgeving. "We hebben veel serieuze gesprekken kunnen voeren. Verschillende bezoekers hebben zelfs zowel het symposium als de open dag bijgewoond." Het AJK heeft het volgens Guido groots aangepakt. "Zelf hebben ze allerlei machines gepresenteerd. De DLV gaf in hun stand meer informatie over het praktijknetwerk mechanische onkruidbestrijding."Ook diverse collega's waren van de partij. "Andere bio-landbouwers uit de regio zijn de hele dag hier geweest. Bezoekers konden ook bij hen terecht met hun vragen." Dit past ook goed bij de nauwe samenwerking tussen de biologische landbouwers in Zuid-Limburg. "We werken bijvoorbeeld samen voor de regionale afzet van ons graan. Het gerst van de Regihoeve wordt bijvoorbeeld verwerkt door Gulpener Bierbrouwerij."Guido erkent dat Zuid-Limburg een vrij lastige regio is om biologische landbouw te bedrijven. "De vele heuvels zijn toch een handicap. En we hebben hier nu eenmaal niet de beschikking over mooie, vlakke percelen . Dit levert soms wat problemen op met GPS en vaste rijpaden."


AJK

Ook Bas Rompelberg van het AJK Zuid-Limburg spreekt van een zeer geslaagde dag. "De boerderijkijkdag is op een heel mooi bedrijf gehouden en er was een strakke organisatie en goede inzet van de AJK-leden." Hij geeft aan dat het AJK bewust ieder jaar een ander type bedrijf uitkiest. "Daarmee tonen we de diversiteit van de landbouw in Limburg." Dit soort dagen zijn volgens hem heel belangrijk. "De meesten van ons willen verder met hun agrarische bedrijf in Zuid-Limburg, daarom is het zeer belangrijk dat de klik met de burger er blijft."

Voor meer informatie:

Guido Frijns
Regihoeve
Groenestraat 1
6274 NE Reijmerstok
0434 573572
[email protected]
www.regihoeve.nl