Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'De Beste kroket van Nederland'

Biologische kalfskroket één van de winnaars voorronde Ede

Topkoks en Young Professionals presenteerden zaterdag 29 september in Ede hun zelfgemaakte kroketten aan de vakjury in de voorronde van de wedstrijd 'De Beste kroket van Nederland'. De twee winnende kroketten zijn de biologische kalfskroket en de hamkroket. Op zaterdag 6 oktober, tijdens Ede Smakelijk, mag het publiek beoordelen welke van deze kroketten de titel 'Beste kroket van Nederland' verdient en in productie wordt genomen als Regio FoodValley kroket.

De voorronde vond plaats in de nieuwe keuken van het Groenhorst college, op de Kenniscampus Ede. De uitdaging aan de deelnemers: maak een kroket met minstens één ingrediënt afkomstig uit de FoodValley. De kroketten werden beoordeeld door de vakjury, bestaande uit tv-kok Mathijs Vrieze, meesterkok Toine Smulders, snackjournalist Ubel Zuiderveld en Dik Zeldenrijk, de producent die de winnende kroket in productie neemt.

Winnaars voorronde

In de categorie topkoks presenteerden professionele koks onder andere een wereld ei kroket, een Afghaanse vleeskroket en een ei kalfskroket. Winnaar in deze categorie is Willem Jan van Roekel, hij maakte een biologische kalfskroket bestaande uit kalfsvlees van Eco Fields in Wekerom en meel van molen De Vlijt in Wageningen. In de categorie Young Professionals streden studenten van Rijn IJssel College, Het Streek en Groenhorst College om de titel. Winnaar in deze categorie is de hamkroket van Andre Geurtsen & Daryll Holleman, studenten van Het Streek, bestaat uit Portabello achterham en peterselie.

Onderwijsplein Food4You

De winnende kroket uit de categorie Young professionals wordt gepresenteerd tijdens het Onderwijsplein van Food4You, 4 oktober op de Kenniscampus Ede. Hier ontdekken leerlingen van vmbo, mbo, havo en vwo uit de regio via allerlei workshops welke studie- en carrièremogelijkheden er zijn in de Foodsector. Er wordt ook een workshop kroketten maken gegeven.

Finale

Aanstaande zaterdag 6 oktober is het de beurt aan het publiek om de twee winnende kroketten te beoordelen en de kiezen welke van de twee de titel verdient. Dit gebeurt tijdens smaakfestival Ede Smakelijk in Ede Centrum. De kroketten zijn vanaf 12:00 uur te proeven op het Doelenplein, om 16:00 uur wordt hier de winnaar bekend gemaakt.

FoodValley

Ede maakt onderdeel uit van Regio FoodValley. Dit is een samenwerking van acht gemeenten (Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen) met samen 330.000 inwoners. De ambitie van Regio FoodValley is om de regio ontwikkelen tot de internationale topregio voor kennis en innovaties op gebied van gezonde en duurzame voeding. Een lekkere, gezonde kroket met ingrediënten uit de Regio past goed bij deze ambitie.

Voor meer informatie: www.debestekroketvannederland.nl

Bron: Edestad
Publicatiedatum: