
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Biologisch maakt volgens haar wel verschil uit voor vlees
"Louise Fresco: "Heel veel biologisch is niet per se beter"
Ze doen samen boodschappen en daarbij licht ze haar keuzes toe. Bij het aanschaffen van pasta kiest Fresco bewust voor niet-biologische pasta. "Je kunt overwegen om biologische pasta te kopen, maar ik ben daar dus niet zo'n voorstander van. Omdat biologisch toch het probleem heeft dat je veel lagere opbrengsten hebt en daardoor dus meer land nodig hebt. Daar is wel een nichemarkt voor in Europa, maar het is toch geen goede oplossing voor de rest van de wereld."
"Heel veel biologisch is niet perse beter. Waar het wel verschil voor uitmaakt is voor vlees, omdat je daar minder antibiotica gebruikt of geen antibiotica. Maar dit betekent in feite gewoon lagere tarweopbrengsten en dat je meer land nodig hebt. Ik vind dat je daar heel zorgvuldig mee om moet gaan en niet moet denken dat dat de zaak oplost. Heel veel mensen denken: laat ik maar iets goeds doen, dan koop ik biologisch en dat is toch een veel te makkelijke oplossing en eigenlijk is dit net zo goed."
"Je moet wel telkens een beslissing nemen. En je moet vooral realiseren dat er geen optimale oplossing is. Je kunt zo goed mogelijk het proberen, maar wat belangrijk is is dat je er over nadenkt. Bewust consumeren."
Bekijk hier het fragment:
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Nieuwe Less Sugar chocoladepasta's nu verkrijgbaar
- 2023-03-20 "Eigenlijk draait meesterschap om passie en liefde voor het product en hoe dat tot stand komt"
- 2023-03-16 "De nieuwe bananenbroodmixen passen heel goed bij de doelgroep"
- 2023-03-15 Nieuwe linzenmiso en Mikawa mirin
- 2023-03-09 "We gaan nog opvallender vermelden dat we geen suiker- en zoetstoffen toevoegen"
- 2023-03-01 Waarom scoren biologische producten vaak slecht in producttesten?
- 2023-03-01 Nederlands vlaggetje maakt oorsprong van sojabonen nog duidelijker
- 2023-02-21 Belgische webshop Pit&Pit breidt uit en biedt gezonde voeding aan in heel België en Frankrijk
- 2023-02-17 Spelt van Nederlandse bodem: meer lokaal, meer vruchtwisseling
- 2023-02-15 Nieuwe reeks paaseitjes in verschillende smaken
- 2023-02-13 Nieuwe chips van lokaal geteelde zoete aardappelen
- 2023-02-07 "Onze nieuwe kokosvlokken zijn een perfect knapperig glutenvrij ontbijtgraan"
- 2023-02-07 "Verrassende smaakcombinaties en nieuwe chocoladerecepturen te zien en te proeven"
- 2023-02-03 Dankzij koekjes 153 m2 biodynamische landbouwgrond aangekocht
- 2023-02-02 Nieuwe melkchocolade-alternatieven zonder de traditionele melkvervanger
- 2023-01-31 De keuze is gevallen op de 'Flips'
- 2023-01-31 Nieuwe biologische en vegan notenpasta's met 85% notenaandeel
- 2023-01-30 "High oleïc pinda's bevatten meer goede vetten dan andere pinda's"
- 2023-01-24 "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- 2023-01-13 Nieuw streekproduct: biologische zonnebloemolie van Nederlandse bodem