Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische certificering voor Thaise kruidenmixen

Het is officieel: de producent en importeur van Thaise kruidenmixen onoff spices! is biologisch. Het is het eerste Nederlandse merk in zijn soort dat het EU-keurmerk mag voeren.

Een producent van voedingsmiddelen mag niet zomaar het woord 'biologisch' op de verpakking zetten. Het product moet aan strenge eisen voldoen, waar een lang proces aan vooraf gaat. De Nederlands-Thaise producent van kruidenmixen onoff spices! heeft dit proces succesvol doorlopen. De beloning is een bio-certificaat van toezichthouder Skal en vanaf begin 2013 dragen de producten van onoff spices! het bijbehorende logo.Onno Stienen van onoff spices! legt uit waarom het merk naar deze certificering streefde. "Biologisch voedsel smaakt beter en zorgt voor meer biodiversiteit. Een biologische boer gebruikt geen gif en ook geen kunstmest. In de biologische sector wordt niet gewerkt met schadelijke E-nummers en er zullen geen onnodige toevoegingen plaatsvinden", aldus de directeur, die nauw samenwerkt met Thaise boeren. "De consument kent het EU-logo voor gecertificeerde bio-producten. Het schept vertrouwen."

Volgens de producent had de toekenning van de certificering heel wat voeten in de aarde. "In Thailand leidden de strenge Europese eisen tot vragende blikken. Na mijn uitleg aan onze lokale partners beseften zij dat een biologische productie voor alle betrokkenen winst oplevert." Het resultaat is dat onoff spices! als enige Nederlandse producent van Thaise kruidenmixen, kruidenpasta's en sauzen het EU-logo voor biologische producten mag voeren."Skal heeft mij uitstekend geholpen bij het verkrijgen van deze certificering", voegt Stienen toe. "De medewerkers hebben veel geduld getoond en goed gestuurd bij het proces."

Voor meer informatie: Onno Stienen, [email protected], www.onoffspices.nl
Publicatiedatum: