Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Greenery reikt achttiende Nature Counts predicaat uit

Op vrijdag 28 september 2012 is het achttiende Nature Counts predicaat overhandigd aan een teler van Naturelle, de biologische tak van The Greenery. Dit gebeurde tijdens de GreensParade conferentie in Barendrecht. Deze keer ontving BakkerBio VOF als tweede biologische teler van Naturelle het predicaat.

Binnen de peiler 'Gezond is meer' in het duurzaamheidsbeleid van The Greenery is een duurzame teelt een belangrijke basis. Wat goed is voor de plant is immers ook goed voor de mens. Nature Counts is het duurzaamheidspredicaat van The Greenery. Telers die het Nature Counts predicaat ontvangen, blinken uit in bijvoorbeeld de beperking van gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, besparing op energieverbruik, hergebruik van afvalmateriaal en de zorg voor de natuur en het
landschap. De één investeert in aardwarmte om zijn kassen efficiënt en CO2 neutraal te verwarmen, een volgende teler investeert in een gezonder bodemleven waarbij de plantgezondheid voorop staat. Weer een ander maakt gebruik van moderne technieken als GPS om beregening van zijn akker optimaal in te zetten en het gebruik van meststoffen te beperken. Deze telers durven te investeren in duurzame teeltmethoden en zijn eveneens bereid om de kennis die zij opbouwen te delen met collega-telers.


Biologische teler BakkerBio VOF ontvangt het Nature Counts predicaat. BakkerBio VOF ontvangt het Nature Counts predicaat. Van links naar rechts: Peter Vermeulen, Theo Ammerlaan (juryleden Nature Counts), Wridzer Bakker (BioBakker VOF), Berry Olsthoorn (Commercieel Manager Naturelle) Jan-Willem Bakker (BioBakker VOF) en Leaniek van de Graaf (Marketing en Communicatie Naturelle).

Gezonde bodem

De achttiende Nature Counts teler is: BakkerBio VOF. BakkerBio is een biologisch bedrijf dat zich richt op het sluiten van de mineralenkringloop binnen zijn bedrijf met de focus op een gezonde, levende bodem. Door de grond bijna jaarrond te beplanten met gewassen en groenbemesters heeft het bodemleven altijd voldoende voeding. Dankzij vaste rijpaden en zo min mogelijk te ploegen, zorgt BakkerBio voor een onverstoord bodemleven. Dit resulteert in een optimale bodemstructuur, een natuurlijke groei van planten en een betere vastlegging van meststoffen; er wordt 20% minder mest gebruikt. Daarnaast is de teler voor 50% zelfvoorzienend in haar bemesting en streeft hiermee naar het sluiten van de mineralenkringloop. Het grootste gedeelte van de mest komt van zijn biologische Charlois koeien die grazen in het nabijgelegen Nationaal park Lauwersmeer. Door enerzijds minder stikstof te gebruiken en anderzijds minder te transporten, wordt CO2-reductie gerealiseerd.

Naast het feit dat BakkerBio op het gebied van bodembeheer een stap verder gaat dan andere telers in zijn vakgebied, is deze biologische teler actief binnen het netwerk BoerenKlimaat. Hier werken zestien landbouwbedrijven samen met Wageningen Universiteit en Research Centre (Wageningen UR) en Louis Bolk Instituut aan een klimaatneutrale bedrijfsvoering.

Gezond en verantwoord

Een gezond en verantwoord geteeld product is niet alleen wat de klanten van The Greenery, maar ook de consument steeds duidelijker vraagt. Een consument wil een smaakvol, vers product dat geteeld is met respect voor de omgeving. Dankzij Nature Counts kan The Greenery deze vraag steeds beter invullen.

Meer informatie over Nature Counts vindt u op de website www.naturecounts.com.
Publicatiedatum: