Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elke vierde pompoen in Duitsland is biologisch

Sinds begin september zijn in de Duitse supermarkten weer volop pompoenen te vinden. Het pompoenseizoen in Duitsland is kort en heeft zijn piek in de maanden september en oktober. De afgelopen jaren heeft de verkoop een opmerkelijke groei doorgemaakt, toch is de pompoen nog steeds niet bij iedereen populair.

In één op de acht Duitse huishoudens komt minstens één keer per jaar een verse pompoen in de boodschappentas terecht. Dit blijkt uit een analyse van AMI. Dat is ook de reden dat de gemiddelde jaarlijkse aankoophoeveelheid van 350 gram per huishouden nog relatief klein is. Deze hoeveelheid is namelijk slechts een derde van een kleine Hokkaido-pompoen. Sinds 2004 groeit de pompoenverkoop gemiddeld met 21 procent per jaar.

De pompoenaankopen van huishoudens worden gekenmerkt door een vrij hoog biologisch gehalte. In 2011 was meer dan 23 procent van de gekochte pompoenen van biologische kwaliteit. Een blik op de speciale aanbiedingen voor pompoenen toont dat het bio-aandeel dit jaar zelfs nog hoger lijkt te liggen.

De pompoenteelt in Duitsland is de afgelopen jaren met meer dan 70 procent toegenomen. In 2011 werd in totaal op 2079 hectare biologische pompoenen geteeld.

Bron: persbericht AMI via Bio-Markt.Info

Publicatiedatum: