In het kader van de Week van de Smaak van 29 september tot en met 7 oktober, met aandacht voor alle regionale producten in den lande, wil EKO Boerderij 't Helder uit Winterswijk –thuis van het Heldervarken- speciaal de aandacht vestigen op de gepassioneerde en talentvolle bereider c.q. verkoper van deze bijzondere, authentieke en smakelijke producten van het platteland door het uitreiken van een drietal Heldervarken Awards.
EKO Boerderij 't Helder reikt deze Heldervarken Awards dit jaar voor het eerst uit om op deze manier haar waardering uit te spreken voor de respectvolle wijze waarop de regionale (biologische) producten verwerkt worden tot producten met een toegevoegde meerwaarde voor de consument.
De keuze om de eerste Heldervarken Award in Wageningen uit te reiken is vanzelfsprekend voor EKO Boerderij 't Helder. Wageningen is met de Universiteit van Wageningen immers dé bakermat voor internationaal toonaangevend onderzoek naar en ontwikkelingen van de kracht van de landbouw & veeteelt, gezonde voeding en leefomgeving.
De Heldervarken Award wordt uitgereikt op de eerste dag van de Week van Smaak, op zaterdag 29 september, op het Marktplein in Wageningen om 11:00 uur.
Op zondag 30 september om 14:00 uur wordt de tweede Heldervarken Award uitgereikt op de Kinderboerderij aan het Frerikshof 15 bij Tullip Hotel Frerikshof in Winterswijk. Deze kinderboerderij Freriks schenkt op het jaarlijkse Grote Dierendag Feest aandacht aan Duurzaamheid en Dierwelzijn.
Een ieder is van harte welkom bij één of beide activiteiten. Uiteraard kunnen alle aanwezigen een overheerlijk hapje proeven gemaakt van het biologische Heldervarken, gefokt in Winterswijk in de Achterhoek.
Voor meer informatie:
Dick & Berdy Sloetjes
EKO Boerderij 't Helder
Huppelseweg 21
7105 CJ Winterswijk
info@biologischvlees.com
www.heldervarken.com

Abonneren
Vacatures
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
Top 5 - gisteren
- Kleurrijke spaaractie om de bloemetjes buiten te zetten
- Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- Melkveehouders plantten 20.000 bomen voor gezonde koeien, biodiversiteit en klimaat
- Nieuwe eigendoms- en pachtvormen voor landbouwgrond: Een stimulans voor een meer grondgebonden melkveehouderij?
- Cum Laude Awards: 1 keer goud en 2 keer zilver voor Raw Milk Company
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees
- 2023-01-12 Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees
- 2023-01-12 Het water staat de biologische veehouders in België aan de lippen
- 2023-01-04 "Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst"
- 2022-12-23 Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann
- 2022-12-22 Belgische veehouders vragen om crisissteun
- 2022-12-22 "Wij waren altijd al van het extensieve boeren"
- 2022-12-20 Brandt & Levie gaat strijd aan met eenheidsworst