Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Open dagen: 25-29 september

Bejo blijft investeren in biologisch

Bejo heeft een nieuwe verpakkingsafdeling ingericht, uitsluitend bedoeld voor biologisch zaad. Het biologisch zaad programma werd dit jaar aangevuld met een aantal welkome nieuwkomers. Naast het biologisch demonstratieveld tonen we op onze open dagen van dinsdag 25 september tot en met zaterdag 29 september, ook groenbemesters en bloemenranden mengsels. Niet-kerende grondbewerking en mechanisatie staan opnieuw in de schijnwerpers.

Nieuwe verpakkingsafdeling voor biologische zaden

In het pakhuis is speciaal voor de verpakking van biologische zaden een nieuwe afdeling ingericht. De verpakkingsafdeling is een volgende stap in het scheiden van alle afdelingen en een nieuwe kroon op de biologische inspanningen van Bejo Zaden.


Overzicht van groenbemesters op het proefveld

Nieuw op het demonstatieveld is dit jaar een compleet overzicht van veel gebruikte groenbemesters. Met een korte beschrijving krijgt u snel een beeld van de bestaande keuzemogelijkheden.

Bloemenranden

De keuze van het bloemenmengsel voor gebruik in bloemenrand hangt af van grondsoort en gebruiksdoel. Voor het eerst zijn er dit jaar diverse bloemenmengsels naast elkaar gezaaid die spectaculaire verschillen laten zien.

Niet-kerende grondbewerking en mechanisatie

Voor het derde jaar heeft Bejo op het biologisch proefveld met niet kerende grondbewerking een aantal gewassen aangeplant of gezaaid. Met het oog op het belang van voortschrijdende ontwikkelingen in de mechanisatie zijn diverse bedrijven uitgenodigd hun machines onder de aandacht te brengen van de vele bezoekers die Bejo verwacht tijdens de open dagen.

Uitbreiding en verbetering biologisch assortiment

Bejo blijft sterk betrokken bij de ontwikkelingen op de biologische markt. Daarom blijft het bedrijf haar biologische rassenassortiment verder uitbreiden met onder andere enkele witte kool, spruitkool en uienrassen. Bejo zal komend verkoopseizoen maar liefst meer dan 140 rassen van ruim 30 verschillende gewassen aanbieden. Het brede biologische aanbod van Bejo is een verdere verdieping van het bestaande assortiment met welkome aanvulling van enkele nieuwe rassen die nu ook als biologisch zaad beschikbaar zijn.

Meer managers direct betrokken bij biologische ontwikkelingen

Dat de biologische tak van Bejo Zaden ondergebracht is in een eigen Business Unit is bij velen bekend. De uitvoering van het biologisch beleid wordt bewaakt door het Bejo Organic Team, met als onderdeel daarvan de biologische coördinator. Steeds meer landen waar Bejo actief is trekken hun eigen biologische specialisten aan zoals dit jaar in Frankrijk en USA het geval was.

Bejo Zaden breidt biologische zaadproductie verder uit

Bejo Zaden blijft investeren in biologische zaadproductie. Recentelijk werd in Frankrijk naast de bestaande productielocaties, opnieuw een bedrijf omgeschakeld waardoor de productiecapaciteit voor de toekomst verder word vergroot. In diverse andere landen zijn we gestart met de productie van biologisch zaad.

Voor meer informatie: www.bejo.nl
Publicatiedatum: