Onder het motto "Biolands bestes Brot gesucht' is op 29 augustus 2012 toen aan de TU München (technische universiteit) in Freising de kwaliteit van Bioland-brood getest. In totaal dienden 30 Bioland-bakkers uit heel Duitsland 57 broden in.
De jury reikte aan 13 biologische broden van 11 bakkers de hoogste erkenning 'Gold' uit. De winnende deelnemers ontvingen hun certificaat op maandag 17 september om 13:00 uur op de belangrijkste vakbeurs voor bakkers en banketbakkers, de 'Internationalen Bäckerei-Ausstellung' in München. De ceremonie vond plaats in hal B3, op de Bioland-stand 465.
Anton Gürtner van Bio-Bäckerei Gürtner in Oberroth (Beieren) benadrukt het belang van een succesvolle kwaliteitsaudit: "Goud winnen is voor ons de bevestiging dat we kwaliteit en vakmanschap leveren en de beste ingrediënten gebruiken. Ons geheim ligt in het roggemeel en Eilisa-energiewater dat wij gebruiken.
Achterste rij van links naar rechts: Mario Jekle (Jury, TU München), Anton Gürtner (Bäckerei Gürtner), Herbert Imhof (Imhof Bäckerei), Alex Mahn (Kruse – Der Lecker Bäcker), Manfred Hartmann (Fritz Mühlenbäckerei), Georg Österlein (Georg Österlein Brot- und Feinbäckerei), Frank Schubert (Schubert Bio & Vollwert Bäckerei), Dirk Vollertsen (Geschäftsleitung Produkt und Markt, Bioland e. V.), Markus Schirmer (Jury, TU München).
Voorste rij van links naar rechts: Dr. Margit Beck (Jury, TU München), Manfred Müller (Bäckerei Konditorei Müller), Thomas Menze (Bäckerei Mechthildshausen), Ernst Fröber (PEMA Vollkornspezialitäten), Norbert Schill (Bäckerei Schill), Stefanie Müller (Jury, Bioland e. V.), Paul Hofmann (Jury, Bioland e. V.).
Abonneren
Vacatures
Winnaars beste Bioland-brood 2012 bekend
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-21 Rose & Vanilla sluit crowdfunding maximaal succesvol af met 300.000 euro
- 2023-09-20 Nieuw: sojameel van biologische sojabonen
- 2023-09-08 "Het geeft een kick als je ziet dat van jouw graan brood gebakken wordt"
- 2023-08-09 "We willen de Surinaamse keuken ook beschikbaar maken voor de consument die biologisch eet"
- 2023-08-07 Veiligheidswaarschuwing SlooOW Rustieke Meergranen Baguette
- 2023-07-13 Le Pain Quotidien introduceert 'cannabisbrood'
- 2023-07-06 Het Graanschap wil graan weer op de kaart zetten bij boeren en bakkers
- 2023-06-27 Excursie proefveld biologische baktarwe: donderdagavond 6 juli in Kloosterburen
- 2023-06-21 "Deze sociale en biologische crackers komen recht uit het hart"
- 2023-06-14 Biologische rogge in het zonnetje gezet
- 2023-06-06 'Liefde voor het klimaat' bezoekt bio-boerin Willy van Buuren
- 2023-06-01 Biologische Stadsbakkerij Broodt bestaat 10 jaar
- 2023-05-30 Goede prijzen voor biologische graanpool 2022
- 2023-04-11 Wat is de kwaliteit van leven bij coeliakie?
- 2023-03-27 Nieuw: Spelt Amandelstaafjes en Haverkoekjes Hazelnoot Cacao
- 2023-03-16 "We hebben hier de voorbije weken al veel talenten zien ontluiken"
- 2023-03-14 Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- 2023-03-09 "Onze ambitie is om ieder jaar minder afval te produceren"
- 2023-03-07 Ontstaat in Rhijnauwen hét brood van de toekomst?
- 2023-02-06 PLUS start met verkoop brood van gisteren