Onder het motto "Biolands bestes Brot gesucht' is op 29 augustus 2012 toen aan de TU München (technische universiteit) in Freising de kwaliteit van Bioland-brood getest. In totaal dienden 30 Bioland-bakkers uit heel Duitsland 57 broden in.
De jury reikte aan 13 biologische broden van 11 bakkers de hoogste erkenning 'Gold' uit. De winnende deelnemers ontvingen hun certificaat op maandag 17 september om 13:00 uur op de belangrijkste vakbeurs voor bakkers en banketbakkers, de 'Internationalen Bäckerei-Ausstellung' in München. De ceremonie vond plaats in hal B3, op de Bioland-stand 465.
Anton Gürtner van Bio-Bäckerei Gürtner in Oberroth (Beieren) benadrukt het belang van een succesvolle kwaliteitsaudit: "Goud winnen is voor ons de bevestiging dat we kwaliteit en vakmanschap leveren en de beste ingrediënten gebruiken. Ons geheim ligt in het roggemeel en Eilisa-energiewater dat wij gebruiken.
Achterste rij van links naar rechts: Mario Jekle (Jury, TU München), Anton Gürtner (Bäckerei Gürtner), Herbert Imhof (Imhof Bäckerei), Alex Mahn (Kruse – Der Lecker Bäcker), Manfred Hartmann (Fritz Mühlenbäckerei), Georg Österlein (Georg Österlein Brot- und Feinbäckerei), Frank Schubert (Schubert Bio & Vollwert Bäckerei), Dirk Vollertsen (Geschäftsleitung Produkt und Markt, Bioland e. V.), Markus Schirmer (Jury, TU München).
Voorste rij van links naar rechts: Dr. Margit Beck (Jury, TU München), Manfred Müller (Bäckerei Konditorei Müller), Thomas Menze (Bäckerei Mechthildshausen), Ernst Fröber (PEMA Vollkornspezialitäten), Norbert Schill (Bäckerei Schill), Stefanie Müller (Jury, Bioland e. V.), Paul Hofmann (Jury, Bioland e. V.).
Abonneren
Vacatures
- Coördinator backoffice
- Accountmanager industrie (internationaal)
- Assistent-Bedrijfsleider met doorgroei tot Operationeel manager
- Junior productspecialist biologische kruiden
- Avonturier / Zelfstandig recruiter
- Accountmanager
- Senior AGF Pricing Specialist
- Sales Support
- Quality Assurance Manager
- Senior / junior inkoper bloemen
Top 5 - gisteren
- Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- Waarom loopt Nederland achter op buurlanden in biologische teelt?
- Lidl opent haar nieuwste duurzame distributiecentrum in Almere
- Agroforestry op de BioVelddag 2022
- Maaltijdbox Ekomenu lanceert kassabon met ware impact van voedingskeuzes
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum
- 2021-10-21 Eerste oogst biobaktarwe van Belgisch ketenproject is een succes
- 2021-10-13 "De vanilleflan is misschien wel het populairste taartje"