Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winnaars beste Bioland-brood 2012 bekend

Onder het motto "Biolands bestes Brot gesucht' is op 29 augustus 2012 toen aan de TU München (technische universiteit) in Freising de kwaliteit van Bioland-brood getest. In totaal dienden 30 Bioland-bakkers uit heel Duitsland 57 broden in.

De jury reikte aan 13 biologische broden van 11 bakkers de hoogste erkenning 'Gold' uit. De winnende deelnemers ontvingen hun certificaat op maandag 17 september om 13:00 uur op de belangrijkste vakbeurs voor bakkers en banketbakkers, de 'Internationalen Bäckerei-Ausstellung' in München. De ceremonie vond plaats in hal B3, op de Bioland-stand 465.

Anton Gürtner van Bio-Bäckerei Gürtner in Oberroth (Beieren) benadrukt het belang van een succesvolle kwaliteitsaudit: "Goud winnen is voor ons de bevestiging dat we kwaliteit en vakmanschap leveren en de beste ingrediënten gebruiken. Ons geheim ligt in het roggemeel en Eilisa-energiewater dat wij gebruiken.


Achterste rij van links naar rechts: Mario Jekle (Jury, TU München), Anton Gürtner (Bäckerei Gürtner), Herbert Imhof (Imhof Bäckerei), Alex Mahn (Kruse – Der Lecker Bäcker), Manfred Hartmann (Fritz Mühlenbäckerei), Georg Österlein (Georg Österlein Brot- und Feinbäckerei), Frank Schubert (Schubert Bio & Vollwert Bäckerei), Dirk Vollertsen (Geschäftsleitung Produkt und Markt, Bioland e. V.), Markus Schirmer (Jury, TU München).

Voorste rij van links naar rechts: Dr. Margit Beck (Jury, TU München), Manfred Müller (Bäckerei Konditorei Müller), Thomas Menze (Bäckerei Mechthildshausen), Ernst Fröber (PEMA Vollkornspezialitäten), Norbert Schill (Bäckerei Schill), Stefanie Müller (Jury, Bioland e. V.), Paul Hofmann (Jury, Bioland e. V.).
Publicatiedatum: