
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Jacob Jan Boerma ambassadeur van Bleieren Veluwse boereneieren
"Eigenlijk is het gek dat je als chef-kok zelden stilstaat bij de hoeveelheid eieren die dagelijks in de keuken wordt gebruikt. Er is bijna geen gerecht waarin geen ei of eiproduct is verwerkt. Eieren vormen een verbindend element tussen smaken, ingrediënten en gerechten. Als je zoals ik kiest voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), biologische en eerlijke kwaliteitsproducten ligt de keuze voor Bleieren voor de hand."
Tweesterrenrestaurant De Leest staat voor ambachtelijkheid en kwaliteit. In een moderne en rustige ambiance aan de rand van de Veluwe kunt u genieten van de inventieve keuken met kosmopolitische invloeden. Dit uit zich in een bijzondere wijnkaart, prachtig opgemaakte en bijzondere gerechten (www.restaurantdeleest.nl).
"Ik vind duurzaam als basis voor kwaliteit belangrijk. In mijn bedrijfsvoering, ingrediënten en filosofie. Over de kwaliteit van je product kun je nooit liegen. Die proef je, ruik je, zie je en voel je. Ik werk als het kan met biologische producten en op ambachtelijke wijze. Ik haal ze bij voorkeur uit mijn 'achtertuin'. Letterlijk en figuurlijk. Groente, bloemen en kruiden komen uit mijn eigen groentetuin als het seizoen dit toelaat. Alles wat je zelf kweekt verrijkt de keuken. Andere producten, zoals wijn, vlees en eieren, haal ik uit de directe omgeving, dicht bij ons restaurant op de Veluwe."
Bleieren zijn duurzame kwaliteitseieren die in de best mogelijke omstandigheden worden geproduceerd op Bleiderij de Lankerenhof. Eerlijk en puur, met respect voor mens, dier en natuur (www.bleieren.nl).
"Ik wil graag weten waar de producten die ik gebruik vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd. Dat geldt ook voor mijn eieren. Daarom ben ik onlangs op bezoek geweest bij Bleiderij De Lankerenhof in Voorthuizen. Een prachtige kippenboerderij waar met passie, oog voor de natuur, dierenwelzijn en kwaliteit wordt gewerkt aan heerlijke eieren. Het geheim zit in de zorg, rust en ruimte die de kippen krijgen. De kippen zijn er zo relaxed. Ze kunnen lekker naar buiten en laten zich gewoon aaien. Het voer is uitgekiend en biologisch. Als dieren een dergelijk natuurlijk en gezond leven kunnen leiden, komt het met die eitjes wel goed."
Bleieren zijn te koop bij de horeca groothandel of neem contact op met Veluws Ei, telefoonnummer 0342 450627 of info@bleieren.nl. Meer informatie over Bleieren en Bleiderij De Lankerenhof vindt u op www.bleieren.nl.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 Arla bio-melkprijs daalt met 2 eurocent per kilo in juni
- 2023-06-02 Melkprijs Eko-Holland in juni met vijftig cent omlaag
- 2023-06-01 "We willen iedereen met wie we zaken doen aardig vinden"
- 2023-06-01 Pioniers geven aftrap voor de Maand van het Kalf
- 2023-06-01 "Historisch gezien hebben we nooit zoveel dierlijke producten geconsumeerd als nu, dus wat matigen daarmee kan geen kwaad"
- 2023-05-31 FrieslandCampina verlaagt bio-garantieprijs in juni met 25 cent
- 2023-05-31 Amerikaans landbouwministerie biedt steun aan biologische zuivelproducenten
- 2023-05-31 Weideseizoen: toezicht op weidegang dieren gestart
- 2023-05-30 Juni: Maand van het Kalf
- 2023-05-26 Biologische volle melk Schwarzwaldmilch gekozen tot beste ambachtelijke melk
- 2023-05-24 Biologisch melkveehouder Arie van den Berg op bezoek bij Vroege Vogels Radio
- 2023-05-24 "Vier stappen om broei in de kuil tegen te gaan"
- 2023-05-23 Eerste honderdtonner van Bio Opneij Wytze van de Bio-KI
- 2023-05-23 Provamel focust voortaan op het gamma lang houdbare plantaardige drinks, room en desserts
- 2023-05-23 Innovatiehuis De Peel roept label in het leven om lokale biologische kaas op de kaart te zetten
- 2023-05-22 "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- 2023-05-22 Bio-boeren trekken meer dan 2500 bezoekers tijdens Campina Open Boerderijdagen
- 2023-05-19 Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- 2023-05-17 Maatschap Muggen wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2023-05-12 Veehouderijdocent Frens Schuring neemt Weidegangtrofee in ontvangst