Jacob Jan Boerma, eigenaar en chef-kok van restaurant De Leest in Vaassen kiest voortaan voor Bleieren Veluwse boereneieren in de keuken van zijn tweesterrenrestaurant.
"Eigenlijk is het gek dat je als chef-kok zelden stilstaat bij de hoeveelheid eieren die dagelijks in de keuken wordt gebruikt. Er is bijna geen gerecht waarin geen ei of eiproduct is verwerkt. Eieren vormen een verbindend element tussen smaken, ingrediƫnten en gerechten. Als je zoals ik kiest voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), biologische en eerlijke kwaliteitsproducten ligt de keuze voor Bleieren voor de hand."
Tweesterrenrestaurant De Leest staat voor ambachtelijkheid en kwaliteit. In een moderne en rustige ambiance aan de rand van de Veluwe kunt u genieten van de inventieve keuken met kosmopolitische invloeden. Dit uit zich in een bijzondere wijnkaart, prachtig opgemaakte en bijzondere gerechten (www.restaurantdeleest.nl).
"Ik vind duurzaam als basis voor kwaliteit belangrijk. In mijn bedrijfsvoering, ingrediƫnten en filosofie. Over de kwaliteit van je product kun je nooit liegen. Die proef je, ruik je, zie je en voel je. Ik werk als het kan met biologische producten en op ambachtelijke wijze. Ik haal ze bij voorkeur uit mijn 'achtertuin'. Letterlijk en figuurlijk. Groente, bloemen en kruiden komen uit mijn eigen groentetuin als het seizoen dit toelaat. Alles wat je zelf kweekt verrijkt de keuken. Andere producten, zoals wijn, vlees en eieren, haal ik uit de directe omgeving, dicht bij ons restaurant op de Veluwe."
Bleieren zijn duurzame kwaliteitseieren die in de best mogelijke omstandigheden worden geproduceerd op Bleiderij de Lankerenhof. Eerlijk en puur, met respect voor mens, dier en natuur (www.bleieren.nl).
"Ik wil graag weten waar de producten die ik gebruik vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd. Dat geldt ook voor mijn eieren. Daarom ben ik onlangs op bezoek geweest bij Bleiderij De Lankerenhof in Voorthuizen. Een prachtige kippenboerderij waar met passie, oog voor de natuur, dierenwelzijn en kwaliteit wordt gewerkt aan heerlijke eieren. Het geheim zit in de zorg, rust en ruimte die de kippen krijgen. De kippen zijn er zo relaxed. Ze kunnen lekker naar buiten en laten zich gewoon aaien. Het voer is uitgekiend en biologisch. Als dieren een dergelijk natuurlijk en gezond leven kunnen leiden, komt het met die eitjes wel goed."
Bleieren zijn te koop bij de horeca groothandel of neem contact op met Veluws Ei, telefoonnummer 0342 450627 of info@bleieren.nl. Meer informatie over Bleieren en Bleiderij De Lankerenhof vindt u op www.bleieren.nl.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-09 Arla-melkprijs voor augustus 2022 stijgt met 1 eurocent per kilogram
- 2022-08-08 Biomelkprijs Eko-Holland stijgt met 25 cent, BD met 2 euro omhoog
- 2022-07-22 Crowdfunding redde De Hondspol van faillissement
- 2022-07-22 "Fermentatie heeft onze opfok flink verbeterd"
- 2022-07-20 Bioland neemt prijsberekening van melk onder de loep
- 2022-07-20 Omschakeling naar biologische melkveehouderij verbetert klimaatvoetafdruk
- 2022-07-18 "Overgang naar biologisch zou vooral in de zone rondom Natura 2000-gebieden goed kunnen werken"
- 2022-07-18 "Ik wil weleens zien wie ons op dit moment qua kostprijs kan verslaan"
- 2022-07-18 "Geef het de tijd, uitkopen is dan niet nodig"
- 2022-07-15 Vijf vragen over hitte en de gevolgen voor vee
- 2022-07-15 Landelijk demonstratieproject 'Boeren met Bomen' van start
- 2022-07-13 Biologisch-dynamische landbouw: ‘Niet idealistisch, maar realistisch’
- 2022-07-12 "Landbouw moet anders en kan anders!"
- 2022-07-12 Hoeve Biesland wint innovatieprijs met melktap voor horeca
- 2022-07-11 Spotlights op biologische weidevogelkazen bij première documentaire Grutto
- 2022-07-11 "Nederland een gidsland op het terrein van de landbouw maken"
- 2022-07-08 Dieren houden cliënten én begeleiders een spiegel voor op zorgboerderijen
- 2022-07-05 "Dit is de oplossing voor de stikstofcrisis"
- 2022-07-05 Vier keer goud voor de Mèkkerstee bij International Cheese & Dairy Awards
- 2022-07-04 Biologische melkprijs Eko-Holland stijgt met 2 euro