Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Veel buurtbewoners vinden de stal goed bij het landschap passen"

Nieuwe stal bio-melkveebedrijf familie Boons geopend

Tholen - Afgelopen zaterdag (15 september) is op het biologisch melkveebedrijf van de familie Boons in Raamsdonk de nieuwe stal officieel geopend. Op de nieuwe stal is een bord geplaatst met de leus 'Met passie en vertrouwen'. Melkveehouder Pieter Boons spreekt van een zeer geslaagde dag. "Het was een grandioos succes. Er is veel publiek op onze open dag afgekomen en we hebben erg positieve reacties gehad."


Pieter Boons (rechts) is zichtbaar enthousiast over de opening. Fotografie Margret Tielemans.

Bezoekers konden niet alleen de nieuwe stal bekijken, er was ook een heuse bio-markt ingericht. "Er stonden in totaal zo'n 17 standjes, met onder meer biologisch fruit en brood. En er zijn negentien rondleidingen gegeven in groepjes van ongeveer 20 personen. Dit was zowel leerzaam voor de bezoeker als voor onszelf."


Eén van de rondleidingen

Voor de kinderen was er ook volop vertier. Naast een skelterbaan was er ook een groot strohok opgebouwd. Daarin liepen kalfjes rond. De kinderen konden via een glijbaan bij hen komen. "Dit leverde zeer wisselende reacties op. Vooral de kleintjes vonden het geweldig. Opvallend was dat juist veel van de stoere jongens het hok uit vlogen zodra een kalfje hun kant op kwam."Volgens Pieter bestond dertig procent van het publiek dat op de open dag afkwam uit mensen uit de agrarische wereld. De overige zeventig procent bestond voornamelijk uit buurtbewoners. "Qua leeftijd varieerde het van 3 maanden tot 87 jaar. Je kunt dus wel spreken van een zeer gevarieerd publiek." De dag werd afgesloten met een besloten feestje, waarvoor zo'n 250 mensen uitgenodigd waren.


Op deze foto zijn de contouren van de bijzondere dakconstructie duidelijk zichtbaar.

De nieuwe stal is een combistal met 204 diepstrooiselboxen. De potstal is 500 vierkante meter groot. "Dit is best ruim, maar door de bijzondere bouw lijkt het volgens velen niet zo groot. De dakconstructie is vrij uniek, met drie punten en vijf verschillende hoogtes." Pieter is blij met de reacties van buurtbewoners en geïnteresseerden. "Ik heb velen horen zeggen dat ze de stal goed bij het landschap vinden passen. Daar hebben we ook goed op gelet bij het maken van de plannen en we hebben de buurt er bewust bij betrokken. Fijn is dat we ook tijdens de hectische bouwperiode geen wanklank gehoord hebben."Voor meer informatie:
Pieter Boons
Schansstraat 51
4944 AG Raamsdonk
0162 512639