Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste vaatje Vlielandse bio-cranberry's geveild voor 1400 euro

Tholen - Afgelopen vrijdag 14 september zijn op Vlieland de eerste biologische cranberry's van de Vlielandse Cranberry Company geveild. Harry Jurjens van de Vlielandse Cranberry Company geeft aan dat Smeding Groenten en Fruit uit Sint Annaparochie net als vorig jaar het hoogste bedrag heeft geboden. "Het eerste vaatje met 20 kilogram bio-cranberry's ging weg voor 1400 euro."

Volgens Harry was de animo dit jaar wel wat minder, waardoor Smeding wat minder concurrentie had. Vorig jaar, toen de veiling voor het eerst gehouden werd, moest Smeding 2200 euro bieden om de concurrenten te overbieden.

De opbrengst van de veiling gaat net als vorig jaar naar Stichting Tekenbeetziekten. "Ook dit seizoen hebben de leerlingen van VMBO De Krijtenburg weer de eerste cranberry's geoogst. En de door hen gebakken muffins met gedroogde cranberry's hebben 161 euro opgebracht voor het goede doel. Als dank voor hun bijdrage leveren wij hen weer goede leerstof."

Voor meer informatie: Harryjurjens@hetnet.nl, 06 10937324, www.vlielandsecranberry.com