Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Groene leem kan van pas komen bij behandeling van borstontsteking"

Ook de zorgsector ontdekt producten van Chi International

Tholen – Binnen de biologische branche is Chi International volgens directeur Ton Beljon echt de specialist in aromatherapie. Ton heeft in 1999 het stokje van de oprichtster overgenomen en besloot zich direct meer op de marketing te gaan richten. "Tot dan toe lag de focus in mijn ogen te veel op productontwikkeling, het leek mij belangrijker om tot een goede afzet te komen", geeft hij aan. Inmiddels staan in de meeste natuurvoedingswinkels zo'n 150 producten van Chi International. Het totale assortiment bestaat uit 1000 producten. "Voor ons basisassortiment maken winkeliers graag ruimte."


Ton op kantoor en rechts een kast gevuld met een overzicht van de producten van Chi International.

De drie belangrijkste productcategorieën van Chi International zijn aromatherapie, natuurlijke cosmetica en de Chi health supplements. En dit alles gemaakt van natuurlijke en zoveel mogelijk biologische ingrediënten. "We zijn bij Chi echt wars van synthetische middelen en minerale oliën."

Het in Breda gevestigde Chi International richt zich in grote lijnen op drie groepen afnemers: retail, de beautybranche en de zorg. Vooral bij de laatste groep zullen veel mensen zich niet voor kunnen stellen, maar volgens Ton heeft de zorg juist al een behoorlijke ervaring met aromatherapie. "Dit komt onder meer door het snoezelen, daarbij worden de zintuigen van de patiënten op allerlei manieren geprikkeld. Daarin kunnen onze producten een grote rol spelen. Dit wordt onder meer in het St. Elisabeth Ziekenhuis, Daniel de Hoed en bij het Erasmus MC gebruikt, de vraag vanuit de zorgsector is echt groeiende."De leemproducten van Chi International worden volgens Ton ook veel in de zorg gebruikt. "Groene leem is traditioneel te vergelijken met trekzalf en dit wordt in het ziekenhuis gebruikt voor wondbehandeling. En er zijn zelfs lactatiespecialisten die het aanraden bij mastitis (borstontsteking). Hier hoor ik heel goede geluiden over. Bij 80 van de 100 mensen neemt het de druk en de pijn weg en kan het kindje daarna weer gewoon aan de borst en is er geen antibiotica nodig. Ik kan me voorstellen dat dit de boer ook van pas kan komen bij de behandeling van uierontsteking bij de koe." Ton beschrijft ook de voordelen van witte leem: "Talkpoeder sluit de huid af, terwijl met witte leem de huid juist blijft ademen. Dit wordt onder meer gebruikt voor stomapatiënten."Tot het assortiment van Chi International behoren ook diverse lavendel-producten. "Dit wordt voor verschillende doeleinden ingezet. Door lavendel te verdampen in een ruimte in een bejaardentehuis zijn er bijvoorbeeld tot zestig procent minder kalmeringsmiddelen nodig. Velen denken bij de geur namelijk terug aan vroeger en dat geeft ze rust."Voor meer informatie:

Ton Beljon
Chi International
Koele Mei 42
4815 JD Breda
076 5719199
[email protected]
www.chi.eu