Eerste exemplaar voor Bernard Wientjes

De kracht van duurzaam veranderen: Hoe verduurzaam ik mijn organisatie?

"Leiderschap, verleiding, betrokkenheid en succes vormen de kern van een toekomstbestendige, duurzame organisatie", aldus Anne-Marie Rakhorst. In haar nieuwe boek geeft de ondernemer antwoord op de vraag: Hoe verduurzaam ik mijn organisatie? VNO-NCW-voorman Bernard Wientjes neemt op 10 oktober het eerste exemplaar van 'De kracht van duurzaam veranderen' in ontvangst.Of duurzaam ondernemen noodzakelijk is voor organisaties om ook in de toekomst te overleven, is inmiddels geen vraag meer. Het bedrijfsleven speelt daarin een leidende rol, weet Anne-Marie Rakhorst, Search-directeur en zelf duurzaam ondernemer. Niet voor niets reikt ze daarom het eerste exemplaar van haar nieuwe boek uit aan Wientjes: "Eerder al namen onder anderen de toenmalige voorzitter van de Eerste Kamer en de burgemeester van Amsterdam mijn boeken over duurzame energie en duurzaam bouwen in ontvangst. Dit boek wil ik symbolisch aan het bedrijfsleven overhandigen. Aan wie kan dat beter dan aan de voorzitter van Nederlands grootste ondernemingsorganisatie?"

Met aansprekende en succesvolle voorbeelden toont Anne-Marie Rakhorst dat duurzame organisatieverandering meervoudige waarde oplevert. Of het nu gaat om een multinational als Unilever, een familiebedrijf als Bavaria of een overheidsinstelling als Rijkswaterstaat. Voor het boek voerde ze gesprekken met CEO’s van nationale en internationale bedrijven, met visionairs uit overheid en wetenschap, en met economen. "Waarom ik dit boek schreef? Het bestond nog niet; er is geen boek dat duidelijk antwoord geeft op de vraag hoe je duurzaamheid een plaats geeft in je organisatie", licht Rakhorst haar beweegreden toe. "De vele organisaties die ons land telt, stellen zich momenteel wel deze vraag."Naast de voorzitter van de grootste Nederlandse ondernemingsorganisatie, maken nog meer duurzaamheidsiconen hun opwachting tijdens de presentatie van het boek. Zo vertelt topman Feike Sijbesma over zijn succesvolle duurzame businesscase. De CEO van Koninklijke DSM laat zien dat duurzame verandering essentieel is voor toekomstbestendige organisaties. Ook delen duurzaam ondernemer Ruud Koornstra en jong talentvol adviseur Susanne Rolaff hun tips met de genodigde kopstukken uit bedrijfsleven, overheid, maatschappelijke organisaties en politiek.

Op 10 oktober vindt de presentatie van het boek plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Meer over het boek en de boekpresentatie vindt u op www.dekrachtvanduurzaamveranderen.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven