Op de website van het Voedingscentrum staat van verschillende politici de toekomstvisie voor Nederland beschreven. Onder meer René Leegte van de VVD is geïnterviewd. Hij geeft het volgende antwoord op de vraag: Eén van de stappen om gezonder en duurzamer te eten is minder vlees en kaas in het menu. Welke rol speelt de overheid volgens uw partij hierbij? En welke maatregel zou u hiervoor de komende vier jaar willen nemen?
"De overheid moet zich niet te veel bemoeien met het eetpatroon van volwassenen. We moeten ze wel goed informeren, maar uiteindelijk moeten ze zelf beslissen. Trouwens, we moeten ons niet blindstaren op vlees en kaas. Als we echt iets willen kunnen we beter stoppen met biologisch eten. Dat heeft een slechte impact op de uitstoot van CO2. Bijvoorbeeld, biologische groene asperges uit Peru of biologisch varkensvoer: dat heeft een grotere 'footprint' dan de reguliere lokale varianten."
Bron: Website Voedingscentrum

Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
- Lead Auditor Kwaliteit & Processen
- Junior account manager
- Accountmanager
Top 5 - gisteren
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Pipie Smits van Oyen is nieuwe voorzitter Biohuis
- Lidl zet in op biologische huismerken
- Speeltuin voor opgehokte kippen
- Groenboeren Conferentie 'Hoe dan wel?': zaterdag 4 februari op Educatorium UvU
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
René Leegte, VVD:
"Als we echt iets willen kunnen we beter stoppen met biologisch eten"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees
- 2023-01-12 Het water staat de biologische veehouders in België aan de lippen
- 2023-01-12 Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees
- 2023-01-04 "Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst"
- 2022-12-23 Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann
- 2022-12-22 Belgische veehouders vragen om crisissteun
- 2022-12-22 "Wij waren altijd al van het extensieve boeren"
- 2022-12-20 Brandt & Levie gaat strijd aan met eenheidsworst
- 2022-12-19 Onderzoek geeft overzicht opties ammoniakreductie in stallen voor biologische varkens
- 2022-12-16 "Marktaandeel Eko Holland Vee en Vlees groeit snel"
- 2022-12-13 Bio-boeren onder druk door afnemende vraag in Nederland en Duitsland
- 2022-12-12 "Dat verenigingsgevoel is een groot goed"
- 2022-12-07 Opties voor ammoniakreductie in stallen voor biologische varkens
- 2022-12-06 Fermentatieproef: betere voederconversie en groei vooral bij de lichtste biggen
- 2022-12-06 Veel Duitse consumenten besparen op aankopen van vlees
- 2022-12-05 Ministers op bezoek bij Exterkate Biologische Varkens