Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-Cosmeticapaviljoen op BioVak 2013

BioVak 2013 is de grootste vakbeurs voor biologische landbouw en voedselkwaliteit. De gehele sector presenteert zich 'Van boer tot winkelvloer' aan een groot publiek. Van bodem en bemesting, mechanisatie, teelttechniek, veehouderij en verwerkers voor de boeren en tuinders tot kant en klare producten voor groothandel, distributeurs, winkeliers en horeca. Sinds 2012 is aan de BioVak ook een aparte hal toegevoegd met biologische cosmetica en verzorgingsproducten. In 2013 zal de beurs uitgebreid worden met het thema 'ecologische mode en textiel'.

Het Bio-cosmeticapaviljoen vindt plaats in de Suyderseehal van het IJsselhallencomplex in Zwolle op BioVak 2013. Als bezoeker krijgt u een impressie van de actuele ontwikkelingen binnen de sector. Op BioVak 2012 presenteerden zich 20 ambachtelijke producenten van natuurcosmetica en verzorgingsproducten. Een mooi voorbeeld voor een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf is De Polderkol van Marlies Engels. De eigenaresse is een kruidendeskundige en verwerkt geneeskrachtige kruiden in haar zelf ontworpen producten. Haar producten hebben het Eko-keurmerk.

Op BioVak 2013 is er in het Bio-Cosmeticapaviljoen nog meer ruimte beschikbaar voor standhouders. BioVak werkt wederom samen met het Duitse keurmerk ICADA, een streng keurmerk met een sterk groeiend aantal leden. Nieuw is een mini-symposium op de tweede dag van de vakbeurs, op donderdag 24 januari over het de productie van natuurcosmetica, het belang van biologische (organic) inhoudsstoffen in cosmetica en een uitleg over regelgeving en de verschillende keurmerken. Dhr. van Asch, eigenaar van Natucos, zal deze thema's presenteren. Hij is een expert op het gebied van natuurcosmetica. De bezoeker krijgt uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen en zich te laten informeren over belangrijke aspecten bij de productie van natuurcosmetica en verzorgingsproducten.

Op de beursvloer zullen demonstraties plaatsvinden via Natucos in samenwerking met Jojoli. Bezoekers van de beurs kunnen leren, hoe ze met eenvoudige ingrediënten en simpele keukenapparatuur zelf cosmetica kunnen maken. Exposanten zijn altijd graag bereid om informatie over hun eigen merk te geven. Na een bezoek aan het Bio-Cosmeticapaviljoen kunt u ook verderop in de AAhal en Diezehal een indruk krijgen van de biologische sector als geheel. U bent van harte welkom.

Coördinatie Bio-Cosmaticapaviljoen: Bea Möllers - mobiel: 06 83670308
BioVak vindt plaats in het IJsselhallencomplex in Zwolle op woensdag 23 en donderdag 24 januari 2013.
Publicatiedatum: