Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
586.000 kilo verkocht in tweede kwartaal 2012

Verkoop biologische kip: +23%

In het tweede kwartaal van 2012 hebben de huishoudens in Nederland meer kip gekocht dan in elk van de vier voorafgaande kwartalen. De bestedingen aan kip zijn zelfs nog nooit zo hoog geweest als in het tweede kwartaal van 2012.

Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK dat in opdracht van het Productschap Pluimvee en Eieren het aankoopgedrag van de consument in kaart brengt.

De bestedingen aan kip in Nederland bedroegen in het tweede kwartaal van 2012 bijna 143 miljoen euro. Het eerdere record van het tweede kwartaal van 2009 werd iets overtroffen.

Biologische kip

Aan biologische kip werd in het tweede kwartaal van 2012 bijna 5,5 miljoen euro uitgegeven. Dit betekent een stijging van 23 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011. Het volume-aandeel van biologische kip bedroeg 2,4 procent. Dat is een hoger aandeel dan in de afgelopen vijf kwartalen (maximaal 2,1 procent). In het tweede kwartaal van 2012 is 586.000 kilo biologische kip verkocht, dit is 14 procent meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Qua bestedingen ligt het aandeel van biologische kip met een aandeel van 3,8 procent ook hoger dan in de voorgaande vijf kwartalen. 


Publicatiedatum: