Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crowdfunding Jersey rundvlees

Investeer nu 100 euro en ontvang volgend jaar een Jersey rundvleespakket ter waarde van 125 euro.

Hoe werkt het?

Crowdfunding is een manier om met een groep mensen een initiatief financieel mogelijk te maken en te laten groeien. U investeert een bedrag in het initiatief en ontvangt in dit geval uw investering en het rendement daarop terug in natura: Jersey rundvlees.

Via de website bestelt u een certificaat dat u na betaling thuis ontvangt per post. Het certificaat staat op naam en geeft u recht op een Jersey rundvleespakket van ruim 5,5 kilogram. Het vlees in de pakketten is gevacumeerd en voorzien van etiket. Het pakket wordt in de maand september 2013 gratis diepgevroren thuisbezorgd.


Grazen op Landgoed Vollenhoven

Wat gebeurt er met mijn investering?

Het opfokken van de Jersey stierkalveren kost geld. Nadat de kalveren geboren zijn op drie biologische melkveebedrijven gaat een deel naar zorgboerderijen en krijgen ze de eerste 3 maanden biologische poedermelk, kruidenbrok, maïskorrels en lijnzaad naast dagelijkse weidegang. Hierna krijgen de kalveren naast weidegang alleen nog de kruidenbrok. Als de kalveren in de herfst naar binnen gaan krijgen ze in de stal natuurhooi en kruidenbrok.

Als de dieren te groot worden voor de zorgboerderij gaan ze naar natuurgronden om in groepen verder te groeien tot anderhalf a tweejarige leeftijd wanneer ze naar de slacht gaan. Om ze ook na hun eerste verjaardag nog weidegang te bieden moeten ze gecastreerd worden omdat ze anders een gevaar opleveren voor hun omgeving. Als os kunnen ze wel in groepen naar buiten.Een ander deel van de kalveren loopt in Eemnes en in De Bilt op natuurgrond. De eerste maanden bij Jersey zoogkoeien en daarna in kleine groepen met leeftijdsgenoten. De kosten zitten hier in de huur en afrasteren van de grond en lokvoer om de stieren en ossen mak te maken en te houden.

Hiernaast zijn er de transportkosten, slachtkosten, verpakking en verzendkosten van de vleespakketten.

Wat krijg ik er voor terug?

U ontvangt een certificaat waarmee u in het jaar nadat u de investering heeft gedaan een pakket Jersey rundvlees ter waarde van 125 euro. Uw rendement is dus 25%. In de pakketten zit een evenredige verdeling luxe vlees en stoofvlees.

Het is vlees van gras gevoerde dieren die zoveel mogelijk op natuurgrond hebben gelopen zonder gebruik van antibiotica. In de stalperiode staan ze in leeftijdsgroepen in een ruime strostal waar ze natuurhooi en kruidenbrok gevoerd krijgen.De vleeskwaliteit van Jersey runderen is onbekend maar van hoog niveau. Het vlees heeft een hoog percentage intramusculair vet en is daardoor gemarmerd. Dit vet geeft de smaak aan het vlees, het Jersey vlees heeft hierdoor veel smaak. Het Jerseyvlees bevat meer enkelvoudig onverzadigd vet dan vlees van andere koeienrassen. Deze vetten hebben een gunstig effect op het cholesterolgehalte. Het vlees is ook nog eens aantoonbaar mals.

Met uw investering ondersteunt u natuurlijk ook mijn initiatief om de eerder als waardeloos beschouwde Jersey stierkalveren tot waarde te brengen, in economische maar zeker ook in ethische zin. De kalveren die eerder op 10 dagen werden gedood en naar destructie gingen hebben nu een mooi leven op een zorgboerderij of bij een zoogkoe op natuurgrond. Daarna wordt met het dier met respect geslacht en het vlees volledig benut door culinaire (thuis-)koks.

Door uw investering kan ik meer Jersey stierkalveren opfokken en van biologisch voer voorzien, biologische kunstmelk is bijvoorbeeld driemaal duurder dan niet biologisch. Ook kunnen er meer cli├źnten van zorgboerderijen genieten van de kalveren en ze twee keer daags melk geven en verzorgen. Ook voor het landschap is het goed: in de wei lopen weer koeien met horens.

In het voorjaar van 2013 krijgt u een uitnodiging voor een open dag om de dieren zelf te komen bekijken. Via een digitale nieuwsbrief wordt u verder op de hoogte gehouden.

Geef een certificaat cadeau

U kunt natuurlijk ook uw investering als cadeau weggeven. Het vleespakket gaat dan naar degene die u opgeeft als gelukkige. Het certificaat sturen we dan aan u op zodat u het zelf als cadeau kunt geven.

Grootverbruikers en/of horecabedrijven

Voor grootverbruikers als horecabedrijven zijn er bedrijfscertificaten ter waarde van 250, 500 en 1000 euro. Het rendement is hierbij hetzelfde; namelijk 25%. Als horecabedrijf helpt u dan het Jersey rundvlees op de kaart te zetten, letterlijk, en in uw eigen zaak, figuurlijk. Ook vermelden we uw bedrijfsnaam met omschrijving en link op de website.

Voor meer informatie:

Jacob Beeker
06 52034717
info@biovleesbestellen.nl
www.biovleesbestellen.nl
Publicatiedatum: