Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arno Jonker, BiJo;

“Het valt me niet mee, maar ook niet tegen”

Tholen - Arno Jonker is tot nu toe te spreken over het verloop van zijn teelt dit jaar. De biologische teler uit 's-Gravenzande vertelt dat hij, ondanks wat minder productie, redelijk tevreden is over de prijsvorming. "Tot nu toe valt het me nog niet tegen. Natuurlijk zijn de prijzen van met name de komkommers niet om over naar huis te schrijven. Maar de handel van onze biologische tomaten, paprika's en bladgroenten vallen niet mee, maar ook niet tegen."

Arno is van mening dat de teelt tot nu toe redelijk verloopt. “Er zijn wel wat problemen geweest met luizen in de biologische paprika's. Dit heeft jammer genoeg behoorlijk wat productie gekost bij sommige telers. Gelukkig hebben wij hier geen last van ondervonden. Wel blijft het oppassen natuurlijk. Ook de druk van botyritus in het tomatengewas komt weer om de hoek kijken. Gewoon alert blijven, op tijd de zieke planten eruit halen en een sterke dief aanhouden. Op de kwaliteit van de vruchten is niets aan te merken. Die is prima.”



De weersomstandigheden dit jaar vindt Arno wel een beetje teleurstellend. "Het donkere voorjaar heeft toch wel wat productie gekost. De bladgewassen hebben hier ook nadeel van ondervonden. Gelukkig is er wel een stabiele vraag naar onze biologische producten. De handel weet met name steeds meer zijn weg richting Scandinavië te vinden. Helaas laat ons eigen land het nog steeds een beetje afweten."

Voor meer informatie:

Arno Jonker
BiJo Fresh Market
info@bijo.nl
www.bijofreshmarket.nl

Auteur: Boy de Nijs
Publicatiedatum: