"Verzorgen het feestmaal al 3 jaar helemaal zelf"

Boergondisch Feestmaal op Heijerhof drukbezocht

Tholen - Op boerderij de Heijerhof in het Limburgse Baexem is zaterdag 11 en zondag 12 augustus wederom een uitgebreid Boergondisch Feestmaal voorgeschoteld aan de gasten. In totaal mochten Henk Venner en Hetty de Ridder 46 gasten verwelkomen. "Al drie jaar verzorgen we het feestmaal helemaal zelf. We houden alles in eigen beheer en dat is ook het allerleukste", vertelt Henk. "We hadden heel mooi weer en de sfeer was erg goed."

De gasten konden zaterdagavond genieten van een amuse van Oost-Indische kers met wortelpeterselie, vervolgens kregen ze een een venkelroomsoep als voorgerecht. Het tussengerecht was een salade met bijzondere groenten, tomaten en olijven. Het hoofdgerecht bestond uit een terrine van lamsnek en lende van Angusrund met wasboontjes en puree van geroosterde paprika's. "Daaromheen serveerden we allerlei tapas." Het toetje was een chocoladetaart met kruisbessenschuim en pruimen.Hij geeft aan dat de meeste ingrediënten van de eigen boerderij afkomstig zijn, waar koeien, schapen, geiten, varkens en kippen op een biologische manier gehouden worden. En in de moestuin wordt een groot assortiment groenten geteeld.

Henk is één van de oprichters van Van Eigen Erf en geeft aan dat Heijerhof één van de pioniers was met het Boergondisch Feestmaal. "Ons eerste weidediner werd in de zomer dan 2007 gehouden. Van Eigen Erf heeft het verder uitgerold. Het eerste officiële Boergondische Feestmaal werd in het najaar van 2007 bij 't Schop gehouden."

Voor meer informatie:

Henk Venner
Heijerhof
Beekkant 9
6095 PE Baexem
0475 451330
info@heijerhof.nl
www.heijerhof.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven