Eén op de vijf werknemers drinkt teveel

Werknemers die teveel drinken zijn even gemotiveerd als anderen, maar ondervinden wel psychische en lichamelijke problemen op werkgebied. Ze kunnen zich minder goed concentreren en presteren dus minder goed. Bovendien voelt een groot deel van de werknemers die te veel drinken zich neerslachtiger (42 procent), zijn deze werknemers sneller kwaad op collega’s (38 procent) en melden ze zich vaker ziek

Bijna 1 op 5 kaderleden drinkt te veel. Overmatig alcoholgebruik bij werknemers leidt tot concentratieproblemen en verminderde prestaties op het werk. Dat blijkt uit onderzoek van HR dienstverlener Securex.Ruim 14% van de Belgische werknemers drinkt in het algemeen te veel (meer dan 2 glazen per dag bij vrouwen en meer dan 3 bij mannen). Er zijn significant meer mannen (18%) dan vrouwen (10%) met schadelijk alcoholgebruik . 18% van de kaderleden drinkt te veel. Arbeiders (16%) en bedienden (12%) sluiten het rijtje.

Werknemers die te veel drinken ervaren zowel psychische als fysische klachten. Ruim 38% van de werknemers met overmatig alcoholgebruik voelt zich lichamelijk minder goed. Meer dan 35% is psychisch niet goed in staat om te werken (in tegenstelling tot 15% van de werknemers die minder drinken). Daarbij komt dat een groot deel van de werknemers die te veel drinken zich neerslachtiger voelt dan anders (42%) en zich sneller kwaad maakt op collega’s (38%).

Klik hier voor het volledige artikel op 6minutes.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven