Tholen - Jolanda Ludema runt een natuurgeneeskundige rust- en herstelboerderij in Winterswijk-Meddo. Bij De Intentie komen mensen vanuit het hele land om zich te laten behandelen voor allerlei klachten. "Dit zijn overwegend mensen die heel zwaar gestrest of belast zijn. Mensen met een burn-out bijvoorbeeld of met psycho-emotionele klachten die in de reguliere zorg niet verder komen. Zij kunnen hier terecht en tot rust komen", licht Jolanda toe.

De voeding is overwegend biologisch en Jolanda schrijft enkel 100 procent natuurlijke voedingssupplementen voor. "We werken met volledig natuurlijke middelen." Voor Jolanda was het logisch om voor biologische voeding te kiezen. "Ik ben al mijn hele leven met gezondheid bezig, ik dronk nooit koffie of frisdrank en at nooit junkfood. Toch was ik nog geen bio-consument. Dit sloeg om toen ik tijdens mijn opleiding hoorde wat voor 'bagger' er allemaal in voeding zit. Dit heeft me totaal veranderd als mens."


Jolanda in de boerderij

Jolanda is gediplomeerd paramedisch natuurgeneeskundig therapeut. Ze past veel verschillende behandelvormen toe. "Er komt vaak van alles naar boven via deze behandelmethodieken. De mensen staan dan verbaasd over zichzelf of dachten bijvoorbeeld iets al lang af te hebben gesloten. Soms blijkt de klacht ook aan totaal iets anders te liggen. In hun hoofd lijken ze dan alles goed op een rijtje te hebben. Het lichaam maakt echter vaak een heel andere vertaalslag, waardoor allerlei klachten ontstaan."

De meest gebruikte behandelvormen zijn NEI (neuro emotionele integratie) en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Bij de eerste methode wordt met behulp van spiertesten en het stellen van vragen aan het onderbewuste geheugen getracht om emotionele blokkades uit het verleden op te lossen. "En EMDR is momenteel één van de meest effectieve behandelmethodes. Mensen die een nare ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt en hierna klachten hebben, kunnen met deze methodiek zeer effectief behandeld worden."Jolanda huurt een complete boerderij. Op maandag arriveren de gasten en zelf verblijft ze gedurende de hele behandeling op de boerderij. Vaak zijn het maar twee gasten. Op donderdag gaat iedereen weer naar huis. "De gasten zijn hier op een intensieve manier met zichzelf bezig, het is echt geen vakantie. We zijn van 's morgens 9 tot 's avonds half 9 druk met de behandelingen." Ze vat de behandeling samen als een VIP-arrangement. "Juist omdat het zo intensief is, is het zo succesvol. Dat is het geheim. Gasten komen hier met een bepaald probleem en gaan hier weg met het gevoel dat ze weer vooruit kunnen."

Voor meer informatie:

Jolanda Ludema
De Intentie
Beyersdiek 8
7104 AH Winterswijk-Meddo
06 49361217
info@deintentie.nl
www.deintentie.nl