Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Areaal -9%, aantal producenten/verwerkers -5%

Defra publiceert Britse bio-statistieken

Defra, het Britse 'Department for Environment, Food and Rural Affairs', heeft de laatste statistieken van de biologische landbouw bekendgemaakt. De informatie is gedurende 2011 verzameld.

De totaaloppervlakte aan biologisch landbouwareaal in het Verenigd Koninkrijk is tussen 2010 en 2011 met 9 procent gedaald tot 656.000 hectare. Het gebied waarop granen geteeld worden is gedaald met 8 procent tot 52.000 hectare, het groenteareaal (met inbegrip van aardappelen) is met 13 procent tot 16.000 hectare afgenomen. Tijdelijk en permanent grasland vormt de meerderheid van het biologische areaal, het tijdelijke grasland vertoonde een daling van 7 procent tot 116.000 hectare, blijvend grasland is met 9 procent afgenomen tot 435.000 hectare.

Er is gemengd nieuws vanuit de Britse biologische veehouderij te melden. Het aantal schapen en varkens nam toe vergeleken met 2010, terwijl het aantal runderen en kippen afgenomen is. De schapensector liet een stijging zien van 18 procent tot 1.162.000 stuks, dit is voornamelijk het gevolg van een gestegen aantal biologische schapenhouders in Wales. Het aantal biologische varkens steeg met 11 procent naar 53.000 stuks. Het biologische pluimvee daalde met 27 procent tot 3 miljoen. De producenten staan steeds meer onder druk als gevolg van de hoge voeder- en energieprijzen. Het aantal runderen is met 4 procent naar 335.000 afgenomen.

Het aantal biologische producenten/verwerkers is opnieuw gedaald (met 5 procent) tot ongeveer 6900 aan het einde van 2011. In alle regio's is een daling opgetekend. Vooral in Schotland, Yorkshire en Humber daalde dit aantal flink (met 8 procent).
Publicatiedatum: