Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filippijns leger wil bio-landbouw bevorderen

Het vierde bataljon infanterie en de tweede infanteriedivisie van het Filippijnse leger bevordert nu de biologische landbouw en het houden van varkens in Oriental Mindoro.

Het bataljon, onder leiding van luitenant-kolonel Wilbur C. Mamawag, is een samenwerking aangegaan met 'Farmers Organization for the Rural Upliftment of Mimdoro' (FORUM). Ze hebben gezamenlijk een seminar gehouden in Bongabong over het houden van biologische varkens.

Om het project goed op touw te zetten is het noodzakelijk om ook biologische rijst, groenten en andere biologische voeding voor de varkens te gaan produceren. Daarvoor zal de hulp ingeroepen worden van Dante de Lima, 'National Rice Coordinator' van het ministerie van landbouw. De Lima bevestigt dat het ministerie steun zal geven aan de ontwikkeling van duurzame biologische landbouw in de provincie Oriental Mindoro. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat de gemeenschap de essentie van de bio-werkwijze gaat erkennen.

Bron: Philippine Information Agency

Publicatiedatum: