Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WUR onderzoekt verschil in scores op duurzaamheid

"Bleker: "Diervriendelijk vlees inderdaad niet altijd goed voor het milieu"

Staatssecretaris Bleker (ministerie EL&I) heeft een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over diervriendelijk versus milieuvriendelijk produceren in het licht van de verduurzamingdiscussie. Bleker reageert hiermee op de uitspraak van Louise Fresco (hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam) over dit onderwerp.

"De stelling van mevrouw Fresco klopt. Uit wetenschappelijke rapporten (onder andere Blonk milieu-advies) blijkt dat biologisch geproduceerd pluimveevlees op een aantal milieuaspecten slechter scoort dan gangbaar geproduceerd pluimveevlees en op een aantal milieu-aspecten vergelijkbaar of beter scoort. In opdracht van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) voert de WUR een vergelijkende studie uit naar het verschil in scores op duurzaamheid (milieu, dierenwelzijn, diergezondheid/antibioticagebruik) tussen gangbaar en biologische pluimveevleesproductie. Het rapport verschijnt deze zomer. Dit is ook aangegeven in recente antwoorden op Kamervragen over de 'plofkip' (Aanhangsel der Handelingen 2011-2012, nr. 2830)."

Hij refereert in de brief ook naar de beweging in de Nederlandse markt die gaande is voor zowel diervriendelijk als voor milieuvriendelijk geproduceerd pluimveevlees. "En men probeert dit waar mogelijk beiden te integreren in nieuwe concepten."

Klik hier om de volledige brief te lezen.
Publicatiedatum: