Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-ondernemers verkozen tot Drentse en Overijsselse Helden van de Smaak

Twee biologische telers zijn het afgelopen weekend in hun provincie uitgeroepen tot Held van de Smaak.

Jan Overesch uit Raalte is verkozen tot Held van de Smaak in de provincie Overijssel. Jan is door meerdere organisaties genomineerd voor deze titel. Allen roemen zijn prestaties op het gebied van de biologische aardappelteelt en streekproducten. Een goed voorbeeld hiervan is de Sallandse pieper die hij succesvol in de markt heeft gezet. Daarnaast teelt hij heerlijke Frieslanders en Raja.

Het gemengde bedrijf met akkerbouw, groenteteelt en varkens wordt zoveel mogelijk in balans met de natuur en de seizoenen gevoerd. Als lid van de Stichting Natuurboeren is Jan koploper op het gebied van biodiversiteit. Hij is een inspirerend voorbeeld voor anderen en laat zien wat de toegevoegde waarde is van samenwerking met collega's, natuurorganisaties en onderwijsinstellingen.Lambert Seijens Drentse Held van de Smaak

Lambert Seijens van de Tuinen van Weldadigheid uit Veenhuizen is verkozen tot Drentse Held van de Smaak 2012. Lambert heeft samen met zijn partner Jolanda Loonstra de afgelopen 5 jaar ontzettend veel energie (en geld) gestoken in het opzetten van De Tuinen Van Weldadigheid. Ze willen hiermee vergeten groenten en aardappelen zoals de Koopmans Blauwe en Woudgeeltje, maar ook gekleurd vlezige rassen als Vitelotte Noir en Rote Emma promoten. Lambert is actief in de organisatie van streekmarkten in het noorden en als lid van Eeuwig Moes doet hij veel voor de promotie en instandhouding van oude rassen. In de Tuinen van Weldadigheid worden diverse functies gecombineerd, zoals tuinbouw, natuur en landschapsbeheer, zorg, recreatie en educatie.

De oorkonde voor de Drentse Held van de Smaak 2012 werd afgelopen zaterdag 7 juni aan Lambert uitgereikt tijdens de culinaire seizoensmarkt in Veenhuizen.
Publicatiedatum: