Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recall: dioxine en polychloorbifenylen in bio-eieren uit Löhnberg

In Hessen (Duitsland) zijn biologische eieren gevonden die verontreinigd zijn met dioxinen en polychloorbifenylen (PBC. Ze komen van een boerderij in Löhnberg en worden in verschillende Rewe-winkels verkocht. Daarom vindt momenteel een recallactie plaats.

Het ministerie van Consumentenbescherming in Hessen heeft de verontreiniging bekend gemaakt. Deze is aan het licht gekomen tijdens een routinecontrole.

Er zijn 730 doosjes eieren geleverd aan negen winkels in Weilburg, Aßlar, Bad Nauheim, Butzbach, Friedrichsdorf, Taunus en Frankfurt. Klanten van de supermarktketen worden gevraagd om de eieren met de stempels 0-DE-0660-391 tot -394 niet te eten, maar ze ongeopend naar de winkels terug te brengen. Het gaat om eieren met een houdbaarheidsdatum van 25 juli tot en met 31 juli 2012.

Volgens de producent gaat het om een preventieve bescherming van de consument. Er is geen onmiddellijk gevaar voor de gezondheid wanneer de consument van de besmette eieren eet. Van buitenaf is niet te zien of de eieren besmet zijn.

Bron: Hr-Online

Publicatiedatum: