Recall: dioxine en polychloorbifenylen in bio-eieren uit Löhnberg

In Hessen (Duitsland) zijn biologische eieren gevonden die verontreinigd zijn met dioxinen en polychloorbifenylen (PBC. Ze komen van een boerderij in Löhnberg en worden in verschillende Rewe-winkels verkocht. Daarom vindt momenteel een recallactie plaats.

Het ministerie van Consumentenbescherming in Hessen heeft de verontreiniging bekend gemaakt. Deze is aan het licht gekomen tijdens een routinecontrole.

Er zijn 730 doosjes eieren geleverd aan negen winkels in Weilburg, Aßlar, Bad Nauheim, Butzbach, Friedrichsdorf, Taunus en Frankfurt. Klanten van de supermarktketen worden gevraagd om de eieren met de stempels 0-DE-0660-391 tot -394 niet te eten, maar ze ongeopend naar de winkels terug te brengen. Het gaat om eieren met een houdbaarheidsdatum van 25 juli tot en met 31 juli 2012.

Volgens de producent gaat het om een preventieve bescherming van de consument. Er is geen onmiddellijk gevaar voor de gezondheid wanneer de consument van de besmette eieren eet. Van buitenaf is niet te zien of de eieren besmet zijn.

Bron: Hr-Online


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.