Feestelijke opening natuurspeeltuin Natureluur: 11 juli in het Sloterpark

Vandaag (woensdag 11 juli) is de feestelijke opening van natuurspeeltuin De Natureluur in het Sloterpark. Van 13:00 tot 20:00 uur zijn er talloze activiteiten voor jong en oud tijdens het grote Natureluur Zomerfestijn zoals kano varen, digitale speurtochten, ponyrijden, muziek, acrobatiek en zelf een instrument maken.

Officiële opening

Tussen 17:00 en 18:00 uur wordt de speeltuin officieel geopend door stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Milieu) en Piet Eilander (dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam). Dit gebeurt onder leiding van gastheer/presentator Sipke Jan Bousema.

Leren

In de Natureluur leren Amsterdamse kinderen spelenderwijs over de natuur en het klimaat: naast water, planten en beestjes zijn er veel spannende speelplekken te vinden zoals een kliederplaats voor de allerkleinsten, een kruidentuin, een trekpontje over het water en een stammenpad in het water. De Natureluur is vrij toegankelijk voor alle kinderen.

Activiteiten

Het nabijgelegen Natuur- en Milieu-educatiecentrum De Drijfsijs organiseert regelmatig activiteiten en lesprogramma's voor jong en oud. De Natureluur is gerealiseerd samen met de gemeente Amsterdam en Europese steden binnen het Europese project C-Change.

Voor meer informatie: www.denatureluur.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven