Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drang naar veilig voedsel stimuleert groei Chinese bio-boerderijen

 De voedselveiligheidproblemen in China stimuleren de groei van het aantal biologische boerderijen. Ook vinden steeds meer buitenlandse investeerders en merken hun weg in de Chinese biologische sector.

Met een oppervlakte van meer dan 280 hectare is Tony's Farm in Pudong Da Tuan één van de grootste bio-bedrijven in Shanghai. Het heeft 40 miljoen Amerikaanse dollars gekost om de boerderij te bouwen, met inbegrip van de investeringskosten om de boden- en waterkwaliteit te verbeteren. Om de productiviteit te verhogen, wordt gebruik gemaakt van een digitaal intelligent systeem om toezicht te houden op het waterniveau, de temperatuur, luchtvochtigheid en andere factoren.

Oprichter en directeur Tony Zhang ziet een groot potentieel in de Chinese markt, hij is van plan om de capaciteit van de boerderij binnen een jaar te verdubbelen. "De vraag naar bio-groenten in China wordt voornamelijk gedreven door de behoefte aan veilig voedsel. Slechts een klein deel van de mensen kiest voor de biologische groenten omdat het een milieuvriendelijke optie is. Dat is in andere landen wel het geval", vertelt Tony.

Het bio-marktaandeel is momenteel minder dan 1 procent, vergeleken met ongeveer tien procent in meer ontwikkelde landen. "Er is dus enorme ruimte voor groei. Als het marktaandeel binnen drie tot vijf jaar tot 5 procent kan groeien is dat al prima."

Bron: Channel NewsAsia

Publicatiedatum: