De voedselveiligheidproblemen in China stimuleren de groei van het aantal biologische boerderijen. Ook vinden steeds meer buitenlandse investeerders en merken hun weg in de Chinese biologische sector.
Met een oppervlakte van meer dan 280 hectare is Tony's Farm in Pudong Da Tuan één van de grootste bio-bedrijven in Shanghai. Het heeft 40 miljoen Amerikaanse dollars gekost om de boerderij te bouwen, met inbegrip van de investeringskosten om de boden- en waterkwaliteit te verbeteren. Om de productiviteit te verhogen, wordt gebruik gemaakt van een digitaal intelligent systeem om toezicht te houden op het waterniveau, de temperatuur, luchtvochtigheid en andere factoren.
Oprichter en directeur Tony Zhang ziet een groot potentieel in de Chinese markt, hij is van plan om de capaciteit van de boerderij binnen een jaar te verdubbelen. "De vraag naar bio-groenten in China wordt voornamelijk gedreven door de behoefte aan veilig voedsel. Slechts een klein deel van de mensen kiest voor de biologische groenten omdat het een milieuvriendelijke optie is. Dat is in andere landen wel het geval", vertelt Tony.
Het bio-marktaandeel is momenteel minder dan 1 procent, vergeleken met ongeveer tien procent in meer ontwikkelde landen. "Er is dus enorme ruimte voor groei. Als het marktaandeel binnen drie tot vijf jaar tot 5 procent kan groeien is dat al prima."
Bron: Channel NewsAsia
Abonneren
Vacatures
Drang naar veilig voedsel stimuleert groei Chinese bio-boerderijen
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-20 "Er is in Vlaanderen zeker nog potentieel voor duurzame en biologische foodboxen"
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-19 "Osteen mango’s zijn bijna op"
- 2023-09-19 "Bijna elk Oekraïens gezin op het platteland heeft wel enkele Juglans Regia bomen in de tuin staan"
- 2023-09-18 "Zonnepanelen op waterbassin is zinnig gebruik van de ruimte"
- 2023-09-18 Ruim 1 op de 3 Nederlandse volwassenen wil gezonder eten
- 2023-09-18 Ekovrienden mogen een kijkje nemen in de boomgaard van Maaike Bischot
- 2023-09-15 Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart
- 2023-09-15 "Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging"
- 2023-09-15 "Geen overvloed, maar tekort aan blauwe bessen"
- 2023-09-15 Nieuwe lijn vers gesneden kruiden onder Vitalicious BIO-Organic label
- 2023-09-14 Dit zijn de highlights van de Open Field Demo Organic
- 2023-09-14 Bijzondere temperatuurschommelingen vragen om meer flexibiliteit binnen de keten
- 2023-09-14 "Vanaf 1 oktober gaat het eerste halffabricaat van halve en blokjes Hokkaido wintersquash-pompoen met schil de deur uit"
- 2023-09-13 "Snijderijen en horecagroothandels pakken Violetti goed op, alleen Nederlandse retail hapt nog niet toe"