Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Verzorgende aspect is het mooie aan bessenteelt"

Nieuwe etiketten op bessendoosjes van 'De Ring'

Tholen - Fruitteeltbedrijf 'De Ring' in Oud-Sabbinge introduceert vandaag (donderdag 5 juli 2012) nieuwe etiketten op al het fruit. "Ons hele assortiment wordt voorzien van een nieuwe look, dus ook de jams en sappen. De huisstijl is volledig vernieuwd", vertelt Harald Oltheten. "Door verschillende kleuren te gebruiken, zijn de diverse bessensoorten nu eenvoudiger te onderscheiden. Belangrijk was wel dat alles goed bij elkaar moest blijven passen. Dat is volgens mij goed gelukt. De look is modieus en tijdloos en het logo is duidelijk aanwezig op het etiket."
 


Harald en Margreeth Oltheten telen al twintig jaar Demeter-fruit, met als specialiteiten kruisbessen in meer dan tien variëteiten, bramen- rode- en witte bessen. De bessen zijn verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en biologische supermarkten in heel Nederland. En ze zijn vaak te vinden in de fruittassen.Toen ze in Oud-Sabbinge begonnen, werden er op het terrein nog zo'n vijftien appelrassen en diverse pruimen- en bessenrassen geteeld. "Dit hebben we aangevuld met groenten en kruiden." Uiteindelijk zijn de telers zich gaan specialiseren in de bessenteelt. "Het mooie aan bessenteelt is het verzorgende aspect. Je moet de struik helemaal verzorgen, elk takje proberen te sturen." Dit alles levert een heel pakket aan kleurrijke bessen op. "Dat is echt het mooiste, als je de bessen in allerlei kleuren bij elkaar ziet."
 

Diverse variëteiten kruisbessen bij elkaar.

De telers proberen zoveel mogelijk producten in Nederland af te zetten. De vraag blijft echter achter op het aanbod van De Ring, waardoor ze genoodzaakt zijn om ook naar onder meer Denemarken te exporteren. "In kruisbessen zijn we de op één na grootste teler in Nederland. We telen veel meer kruisbessen dan dat er in Nederland geconsumeerd worden. Gelukkig worden er in Nederland steeds meer van onze kruisbessen gegeten. Wij werken er hard aan om die trend door te zetten."


Harald is druk aan het plukken.

Harald verwacht voor dit seizoen wel een tekort in aanvoer. "Met de kruisbessen gaat het gelukkig redelijk goed. En de vroege bessen hebben gelukkig weinig hinder gehad van de vorst. Wel hebben we de komende week bijvoorbeeld bijna geen rode bessen, dat is echt uniek. De bessen die we hebben zijn regelmatig en groot, maar er zitten takken tussen waar maar de helft van het normale aantal bessen aan zit."
 
Voor meer informatie:
 
Harald en Margreeth Oltheten
Fruitteeltbedrijf 'De Ring'
Ring 33
4471 PT Oud-Sabbinge
0113 582094
06 53602485
[email protected]
www.de-ring.com