Rozenfestival Rozenkwekerij de Bierkreek: 7-8 juli

Doop gloednieuwe bio-roos door Redmond O'Hanlon

Op zaterdag 7 juli aanstaande doopt avonturier, schrijver, Darwin-kenner en TV-presentator Redmond O'Hanlon een gloednieuwe roos. Het jaarlijks terugkerende rozenfestival heeft dit jaar het thema: 'Het ontstaan van de perfecte roos; toeval of vakmanschap?' Rozenkwekerij de Bierkreek wil daarmee aandacht vragen voor het baanbrekende werk van sommige zogenaamde Winners. Door middel van gerichte kruisingen wordt continu getracht om een zo mooi, gezond en geurend mogelijke roos te maken.
 

Rozenmensen uit alle windstreken

Uit Amerika, Canada Nieuw Zeeland en Polen zijn tijdens het weekend veredelaars, kwekers en Winners aanwezig om de klanten met raad en daad bij hun rozenkeuze bij te staan. Ook verzorgen zij verschillende workshops.

Zelf heeft rozenkwekerij de Bierkreek een stand met voorlichting over bemesting en rozenziekten, nestkasten voor vogels én nuttige insecten. Natuurlijk ook heel veel rozen.
 

Een feest van geur, kleur en smaak

De Bierkreek is de enige gecertificeerde biologische rozenkwekerij van Nederland en de tweede wereldwijd. Op dit moment kweekt zij ruim 2000 verschillende soorten rozen in volle grond en in pot. Bijzonder is dat de klanten de rozen gelijk mee kunnen nemen in pot, maar ook uit kunnen kiezen op het teeltveld en reserveren voor het najaar. Een feest van geur, kleur en smaak.
 
De rozenkwekerij is geopend op zaterdag 7 juli en zondag 8 juli van 10:00 uur tot 17:00 uur. De rozenkwekerij is gelegen aan de Zevenhofstedenstraat 9, 4515 RK IJzendijke. Voor meer informatie: info@bierkreek.nl en www.bierkreek.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven