Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Varkensvlees Jumbo krijgt Milieukeur

Jumbo verkoopt geen varkensvlees meer dat niet duurzaam is geproduceerd. Het varkensvlees heeft een officieel keurmerk van Stichting Milieukeur (SMK) gekregen. Klanten herkennen de producten aan het Milieukeur logo op de verpakking. Naast varkensvlees Milieukeur verkoopt Jumbo ook Jumbo Bewust varkensvlees met 1 ster Beter leven kenmerk van de Dierenbescherming en Biologisch varkensvlees onder Bio+ met 3 sterren Beter leven kenmerk.

Deze ontwikkeling is een belangrijke stap voor de snelgroeiende supermarktketen die ernaar streeft om de duurzaamste slagerijafdeling van Nederland te hebben. "Als familiebedrijf vinden we duurzaam ondernemen heel belangrijk. Eén van de speerpunten in ons duurzaamheidsbeleid is dierenwelzijn. We vinden het belangrijk dat dieren, waarvan onze vlees- en visproducten en eieren afkomstig zijn, een goed leven hebben gehad. Onze voornemens proberen we zo goed mogelijk waar te maken in de praktijk. Deze stap die gezet is op gebied van ons varkensvlees is daar een goed voorbeeld van", aldus Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Marketing en Formule van Jumbo.

Bij de productie van producten met Milieukeur is er naast de focus op dierenwelzijn onder andere ook aandacht voor een lagere milieubelasting en arbeidsomstandigheden. Zo worden bijvoorbeeld minder schadelijke grondstoffen, normen voor een lager energie- en waterverbruik gehanteerd. Verder worden milieuvriendelijkere verpakkingen gebruikt. Milieukeur houdt eveneens rekening met zaken als gewasbescherming, natuurbeheer en voedselveiligheid. De certificatieschema's worden beheerd door de SMK, onder verantwoordelijkheid van de Colleges van Deskundigen agro/food en non-food.

Bron: FoodHolland|SMK
Publicatiedatum: