
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Varkensvlees Jumbo krijgt Milieukeur
Deze ontwikkeling is een belangrijke stap voor de snelgroeiende supermarktketen die ernaar streeft om de duurzaamste slagerijafdeling van Nederland te hebben. "Als familiebedrijf vinden we duurzaam ondernemen heel belangrijk. Eén van de speerpunten in ons duurzaamheidsbeleid is dierenwelzijn. We vinden het belangrijk dat dieren, waarvan onze vlees- en visproducten en eieren afkomstig zijn, een goed leven hebben gehad. Onze voornemens proberen we zo goed mogelijk waar te maken in de praktijk. Deze stap die gezet is op gebied van ons varkensvlees is daar een goed voorbeeld van", aldus Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Marketing en Formule van Jumbo.
Bij de productie van producten met Milieukeur is er naast de focus op dierenwelzijn onder andere ook aandacht voor een lagere milieubelasting en arbeidsomstandigheden. Zo worden bijvoorbeeld minder schadelijke grondstoffen, normen voor een lager energie- en waterverbruik gehanteerd. Verder worden milieuvriendelijkere verpakkingen gebruikt. Milieukeur houdt eveneens rekening met zaken als gewasbescherming, natuurbeheer en voedselveiligheid. De certificatieschema's worden beheerd door de SMK, onder verantwoordelijkheid van de Colleges van Deskundigen agro/food en non-food.
Bron: FoodHolland|SMK
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam
- 2023-05-10 Duitsland: Nieuwe veehouderijplannen hebben biologische varkenshouders te weinig te bieden
- 2023-05-10 Onderzoek rond reductie ammoniakemissies in de biologische veehouderij
- 2023-05-04 Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- 2023-04-26 Nieuw boek bepleit arbeidsrechten voor dieren
- 2023-04-13 "Overconsumptie van rood vlees resulteert in veel extra gezondheidszorgkosten"
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij