Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ECOMOOI: Ecochique en ecotrendy

Tholen - Persoonlijke omstandigheden dwongen Rineke Zeilstra om kritisch te kijken naar schadelijke stoffen in de producten die ze dagelijks gebruikt. "Geïnspireerd door "Story of Cosmetics" van documentairemaakster Annie Leonard, besloot ik een bijdrage te willen leveren aan milieu voor mens, dier en de lokale gemeenschap. Daarom opende ik mijn webwinkel ECOMOOI."Het doel van ECOMOOI is om cosmeticamerken aan te bieden die staan voor kwalitatieve biologische cosmetica. "Onze producten zijn allemaal ECOCERT gecertificeerd, met kwalitatieve topingrediënten die geproduceerd zijn door verantwoordelijke bedrijven. Merken zoals; Ainhoa, Trilogy en Planet Kid. Mooie cosmeticamerken van bedrijven die extracten uit biologisch gekweekte planten en bloemen gebruiken uit alle hoeken van de wereld. Bijvoorbeeld Rose uit Bulgarije en Turkije, Vanille uit Madagascar, Citrusvruchten uit Brazilië, Kruiden uit het Oost-Afrikaanse en Lis uit Albanië."

De producten op ECOMOOI zijn volgens Rineke veilig voor gezondheid en milieu. "Ze zijn daarbij ook hip en chique, organische en groen, funky en vers en kunnen gewoon met plezier gebruikt worden." Alle ingrediënten zijn ecologisch geteeld en Ecocert-gecertificeerd. "Alle grote Franse parfums aan het begin van de vorige eeuw, waren in feite organisch en gebruikte biologische planten en bloemen plus van druiven gemaakte organische alcohol. Op dat moment bestonden synthetische bestrijdingsmiddelen en meststoffen niet en werd alles organisch gekweekt. Vandaag de dag kunnen we dit ook."

 
Ook het cradle-to-cradle-principe staat bij ECOMOOI hoog in het vaandel: "Wij zijn ook op zoek naar merken en producten die materialen en grondstoffen hergebruiken. Een voorbeeld hiervan zijn onze tassen en producten van Elvis & Kresse die gemaakt zijn van hergebruikte brandslangen. Onze verpakkingen bij ECOMOOI zijn recyclebaar en zo beperkt mogelijk om afval te vermijden."


ECOMOOI wil tot slot een bijdrage leveren aan een betere wereld en interessante projecten ondersteunen. "Daarom gaat 100 procent van de opbrengsten van de producten van Planet Kid naar Mozambique, Nacala Porto, Muzuane. Bij dit project van het secundair onderwijs in Muzuane (CPMG) ben ik twintig jaar geleden tijdens de oorlog vrijwilliger geweest en zijn we begonnen met het lesgeven aan straatkinderen onder een cashewnootboom. Op mijn blog is te lezen wat dit uiteindelijk heeft opgeleverd."

Voor meer informatie:
 
Rineke Zeilstra
ECOMOOI
[email protected]
www.ecomooi.nl