Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwantitatieve Informatie Akkerbouw en Vollegrondsgroententeelt 2012 (KWIN) beschikbaar

De KWIN-AGV 2012 (Kwantitatieve Informatie Akkerbouw en Vollegrondsgroententeelt) is vanaf 7 juni 2012 beschikbaar. Ook in deze KWIN-uitgave staan voor een groot aantal akkerbouw- en vollegrondsgroentegewassen weer actuele saldoberekeningen voor zowel de gangbare als de biologische praktijk. Per gewas worden de bruto geldopbrengst, toegerekende kosten en arbeidsbehoefte weergegeven.

Van alle akkerbouwgewassen met een teeltoppervlakte van minimaal 1.000 ha en vollegrondsgroentegewassen van minimaal 500 hectare zijn saldoberekeningen gemaakt. Daarbij zijn ook de meest relevante teelten van de biologische sector opgenomen. Naast saldoberekeningen zijn ook vaste kosten voor grond, gebouwen, trekkers en werktuigen, taaktijden, arbeidskosten en loonwerkkosten in de KWIN-AGV opgenomen.

KWIN AGV 2012 is de achtentwintigste editie. De uitgave is al jarenlang een onafhankelijke en betrouwbare bron van kwantitatieve informatie voor agrarische ondernemers, onderwijs, onderzoek, voorlichting, banken, boekhoudkantoren, verzekeraars, (overheids-) instellingen, leveranciers en ketenpartijen.

De KWIN wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld het opstellen van bedrijfsbegrotingen, bepalen van de financieringsbehoefte, de vaststelling van normen en het maken van modelberekeningen, vaststellen van (schade-)vergoedingen, enzovoorts.
De publicatie is samengesteld op basis van de meest recente informatie van teeltexperts van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, DLV-adviseurs, diverse leveranciers, instellingen en ketenpartijen.

Bestelwijze

U kunt de KWIN AGV 2012 bestellen door overmaking van 120 euro per exemplaar op bankrekeningnummer 36.70.17.369 van de Rabobank Vallei en Rijn, Ede t.n.v. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving - Publicatieverkoop Lelystad. Vermeld op uw betaalopdracht PPO-publicatienummer 486, het gewenste aantal exemplaren en uw volledige adres.

Download hier de KWIN-AGV flyer

Voor meer informatie: Vivian Hendriks, PPO van Wageningen UR; Joanneke Spruijt, PPO van Wageningen UR

Bron: bioKennis
Publicatiedatum: