Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lekker naar de Boer trekt 65.000 bezoekers

Zo'n 65.000 mensen hebben dit weekend - ondanks het wisselvallige weer - een bezoek gebracht aan een biologische boerderij of tuinderij in de buurt. Verspreid over Nederland deden 160 biologische bedrijven mee. Er waren proeverijen, rondleidingen over het erf, imkers vertelden over het belang van biodiversiteit voor de honingbij en bezoekers konden zien hoe tevreden een biologische kip of koe rondloopt. Lekker naar de Boer werd dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd.

Frank Rozendaal, projectleider bij organisator Bionext: "Tijdens Lekker naar de Boer hebben consumenten en geïnteresseerden met eigen ogen kunnen zien hoe de biologische boer te werk gaat. Deze boeren hebben passie voor hun vak en maken de mooiste en lekkerste producten in samenwerking met de natuur. Dat verhaal spreekt aan, getuige de bezoekersaantallen. Biologisch groeit enorm qua omzet, steeds meer mensen kiezen bewust voor biologisch. Afgelopen weekend konden ze zelf zien, horen, proeven en ruiken hoe het er aan toegaat op de biologische boerderij en het verhaal achter het product beleven. Leuk, lekker en leerzaam in één."

Lekker naar de Boer kwam dit jaar in nauwe samenwerking met sponsors en marktpartijen tot stand. Biologische producenten, supermarkten en speciaalzaken hebben veel aandacht aan het evenement besteed. In samenwerking met de Fietsersbond konden bezoekers zelf fietsroutes uitstippelen langs de deelnemende bedrijven. Organisator Bionext zal volgend jaar weer een Lekker naar de Boer-weekend organiseren, namelijk op 22 en 23 juni 2013.

 
Publicatiedatum: