Proefschrift over geschiedenis van bio-landbouw

Recent verschenen: handelseditie van 'Tegen beter weten in'

Deze week heeft Dick Hollander zijn proefschrift Tegen beter weten in' over de geschiedenis van de biologische landbouw in een handelseditie uitgebracht. Hij laat zien waarom de biologische landbouw in vergelijking met andere landen her zo traag van de grond kwam. Dit had veel zo niet alles van doen met de belangen van de gangbare agrarische sector.

'Tegen Beter weten in' laat zich dan ook lezen als een originele en alternatieve landbouwgeschiedenis van Nederland.


Dick Hollander heeft met zijn boek de pioniers van de biologische landbouw en de consumenten van hun producten in het zonnetje willen zetten voordat de kennis over hen onder het stof zou zijn verdwenen.

De handelseditie bevat foto's en een prikkelende epiloog waarin de schrijver zijn visie geeft op de toekomst van de biologische landbouw en voeding. 'Tegen Beter Weten In' kreeg aandacht in de landbouwpers en enkele radio-uitzendingen. De handelseditie is bij een aantal natuurvoedingswinkels en boekhandels verkrijgbaar en kost 24,50 euro. Bestellen per post - 27,50 euro (inclusief verzendkosten) - is ook mogelijk.

Zie hiervoor www.4heuvels.nl. Voor informatie over het proefschrift zie onder Agenda-archief Promoties Universiteit Utrecht.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven