Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mogelijk speciaal label voor genetisch gemodificeerd voedsel in Californië

In Californië wordt binnenkort besloten of er speciale etiketten moeten komen voor voedsel dat gemaakt is van genetisch gemodificeerde ingrediënten. Ook de houding van de consument ten opzichte van genetisch gemanipuleerde gewassen wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Voorstanders verzamelden meer dan een half miljoen handtekeningen ter ondersteuning van de sterkere etiketteringsvoorschriften en in de maand november zal de regering erover stemmen. Als dit alles doorgaat zou Californië de staat zijn die etikettering eist van een breed scala aan voedingsmiddelen met genetisch gemodificeerde organismen.

Het voorstel houdt in dat de meeste bewerkte levensmiddelen in 2014 een label moeten krijgen waardoor klanten weten dat er ingrediënten in zitten die afkomstig zijn van planten waarvan het DNA veranderd werd door genen van andere planten, dieren, virussen of bacteriën.

Bron: Boston.com


Publicatiedatum: