Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Familie Vanslambrouck en Verbeek Broederij en Opfok slaan handen ineen voor opfok biologische leghennen

De familie Vanslambrouck in Veldegem heeft gekozen voor een in Vlaanderen opzienbarende omschakeling. Door de afnemende belangstelling voor kooi-opfok, de toenemende vraag naar biologische opfokleghennen en de verdere professionalisering van de gehele biologische pluimveetak gaat de familie, na een ingrijpende ombouw- en nieuwbouwperiode, biologische hennen opfokken voor Verbeek Broederij en Opfok. Vrijdagmiddag 15 juni is de open dag en kunnen genodigden een kijkje nemen in de drie voormalige kooi-opfokstallen die zijn omgebouwd voor biologische opfokhennen.

De totale opfokcapaciteit bedraagt circa 27.000 opfokhennen per ronde. Alle stallen zijn uitgebreid met een zogenaamde Wintertuin en bijbehorende uitloopruimte. Het gehele Verbeek opfokconcept is gericht op het realiseren van sterke, vitale biologische leghennen die voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen die biologische legpluimveehouders heden ten dage stellen.
Publicatiedatum: