Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch afbreekbaar tafelkleed Strik Strak wint HEMA-ontwerpprijs

Ine Reijnen heeft de HEMA-ontwerpprijs gewonnen met haar ontwerp Strik Strak: een tafelkleed van biologisch afbreekbaar plastic dat na gebruik met een strik omgetoverd wordt tot vuilniszak. Het is nog niet zeker of het ontwerp in productie genomen wordt. Reijnen: "Daar gaan ze eerst onderzoek naar doen. Het ontwerp van de winnaar van vorig jaar ligt nu net in de winkel. De kans is groot, maar het kan wel eventjes duren voordat het onderzocht en geproduceerd is."

De jury vindt het concept en de uitvoering sterk. "Je kunt het kleed vaststrikken aan tafel, waardoor niets kan verschuiven. Strik strak motiveert om je afval na een picknick direct op te ruimen. De jury is echter wel van mening dat het een goede toevoeging zou zijn om het belang van het scheiden van afval te benadrukken. Maar buiten kijf staat dat Strik strak het leven echt leuker en makkelijker maakt, aantrekkelijk is voor een groot publiek en getuigt van bijzondere eenvoud. Ook is de kwaliteit van deze inzending uitstekend; een pakkende naam en een goede uitwerking. Daarom een terechte winnaar van de HEMA ontwerpwedstrijd 2012 voor klanten."

Bron: Dichtbij|Hema
Publicatiedatum: